ZLOUPORABILI OVLASTI

Holding tužio Franju Žulja i Vesnu Majher

27.01.2010 u 10:49

Bionic
Reading

Zagrebački holding podnio je tužbu Općinskom sudu u Zagrebu protiv Franje Žulja i Vesne Majher na temelju nalaza Službe za unutarnju reviziju i kontrolu

'Na temelju nalaza Službe za unutarnju reviziju i kontrolu, Zagrebački holding d.o.o. podnio je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kaznenu prijavu protiv Franje Žulja, bivšeg voditelja podružnice Autobusni kolodvor, i Vesne Majher, zaposlenice Autobusnog kolodvora', navodi se u priopćenju Holdinga.

Tuže ih zbog 'osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv službene dužnosti - zlouporaba položaja i ovlasti, članak 337. stavak 4. Kaznenog zakona'.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović početkom prosinca smijenio je Franju Žulja nakon što je interna revizija utvrdila da su učinjeni propusti u zapošljavanju gradske zastupnice SDP-a i šefice financijskog dijela Bandićeve kampanje Vesne Majher.

Ona je dvije godine bila zaposlena na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu i primala plaću, a nikada nije došla na posao. Žulj je kao bivši šef Kolodvora htio promaknuti Majherovu upravo prije otkrivanja afere.