TRAŽI SE POTPREDSJEDNIK

Hoće li Mladen Pejnović zamijeniti Mimicu u Vladi?

30.05.2013 u 14:37

Bionic
Reading

Iz Ureda za odnose s javnošću Vlade demantirali su informaciju da bi dosadašnji predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović trebao naslijediti Nevena Mimicu na mjestu potpredsjednika Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku...

U Vladi kažu da nikakva odluka o Mimičinom nasljedniku još nije donesena, kao ni hoće li se na to mjesto potpredsjednika Vlade uopće dovoditi nova osoba. To je u posljednjem intervjuu Media servisu rekao i premijer Milanović.

'Moguće je da nitko, moguće je i da netko', kazao je tada Milanović. Nije isključena mogućnost ni da se na to mjesto imenuje netko od aktualnih ministara, kojemu bi se tada značajno povećale ovlasti i odgovornost.

Neven Mimica
, kojeg Vlada predlaže za povjerenika Europske unije za zaštitu potrošača, bit će u utorak, 4. lipnja, saslušan u Europskom parlamentu pred nadležnim odborima. Na novu funkciju trebao bi biti imenovan na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta, i to prema rasporedu objavljenom na internetskim stranicama parlamenta, u srijedu, 12. lipnja, u 11:30 sati.