POTENCIJALNI IZBORNI KANDIDATI

Hoće li Karamarko ipak podržati Bandića?

03.01.2013 u 20:58

Bionic
Reading

Podržati gradonačelnika Milana Bandića na lokalnim izborima u Zagrebu ili ne, dilema je o kojoj su ovih dana navodno razgovarali predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i njegov glavni tajnik Milijan Brkić. Pozivajući se na neimenovane izvore, Jutarnji list naime piše da Brkić i dalje želi da HDZ na lokalnim izborima u Zagrebu podrži Bandića, s kojim je u prijateljskim i partnerskim odnosima

Karamarko se, prema tim navodima, još uvijek odbija izjasniti o takvoj mogućnosti.

'Karamarko još nije odustao od Bandića, ali boji se kakvu bi poruku HDZ poslao kad ne bi imao stranačkog kandidata u glavnom gradu. Problem mu je što njegov glavni čovjek u Zagrebu Andrija Mikulić odbija svaku pomisao na to da se kandidira', kaže izvor Jutarnjeg u HDZ-u.

'HDZ ipak ima infrastrukturu i nešto novca, što Bandić nema, pa se ta suradnja čini kao dobro rješenje', naveo je izvor.

Predsjednik HDZ-a zato već neko vrijeme luta s imenima i nikako da nađe kandidata koji bi izdržao barem tjedan dana u neslužbenoj medijskoj kampanji, piše taj dnevnik, dodajući da se dosad spekuliralo s nizom imena: Mladenom Vedrišem, Nikicom Valentićem, Davorom Šternom, Zlatkom Vitezom, Dragom Prgometom, Miroslavom Blaževićem Ćirom. Neki od navedenih potencijalnih kandidata redom su, navodno, odbili HDZ-ovu ponudu iako su javno većinom demantirali da im se itko iz te stranke obratio.

Dražen Siriščević, ravnatelj KD Vatroslava Lisinskog, najnovije je ime koje se pojavilo u medijima, piše Jutarnji list, čiji izvor navodi da ni ravnatelj nije konačan izbor.

'Idemo s umjetnikom ili bilo kojim drugim slabim kandidatom kako bi naši glasači u prvom krugu glasali za Bandića, a u drugom krugu bi onda podržali Bandića jer tada ne bi imali problema s tim da je to Bandić, nego bi podršku dali protivniku SDP-ova kandidata', navodi Jutarnji list riječi svog izvora iz HDZ-a.

U kuloarima se jučer moglo čuti da Karamarko razmišlja i o podršci HSLS-ova kandidata Vladimira Ferdeljija, a predsjednik stranke Darinko Kosor kaže da o tome još nije imao nikakve službene razgovore.