SREDIŠNJI ODBOR POTVRDIO

HNS ponovno želi Čačića za šefa stranke

18.02.2012 u 16:12

Bionic
Reading

Središnji odbor HNS-a jednoglasno je na današnjoj sjednici usvojio prijedlog predsjedništva stranke te za predsjednika u još jednom mandatu predložio Radimira Čačića, dok su za potpredsjednike predloženi Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak

Članovi Središnjeg odbora, drugog najvišeg tijela stranke nakon Sabora HNS-a, jednoglasno su podržali da se 11. Sabor HNS-a održi 17. ožujka 2012. te su raspravljali o aktualnoj političkoj situaciji.

Na sjednici je naglašeno da je pod vodstvom aktualnog predsjednika stranke HNS osigurao četiri ministarska mjesta i 15 mjesta u parlamentarnom klubu zastupnika HNS-a, što je najveći uspjeh HNS-a u više od 20 godina djelovanja na političkoj sceni u Hrvatskoj.

Izrazili su zadovoljstvo radom s koalicijskim partnerima u Vladi, ocijenivši da su HNS i SDP partneri koji su jedan drugome rješenje, a ne problem. Po znanju i sposobnostima, HNS je neophodan i dobrodošao partner SDP-u, kao što je SDP neophodan i dobrodošao partner HNS-u, naglasio je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, Ivan Vrdoljak.

Zadaća nam je izgraditi dugoročno dobre odnose u koaliciji i osigurati uspjeh ove vlade, poručio je predsjednik stranke Radimir Čačić. Članica Predsjedništva HNS-a Vesna Pusić naglasila tri ključna doprinosa HNS-a u koalicijskoj vladi - afirmiranje Hrvatske na međunarodnoj sceni, uspostavljanje temelja za funkcioniranje gospodarstva i iniciranje inovativnih projekata u kulturi i upravljanju prostorom, stoji u priopćenju.