reakcija

HZMO: Nema kaosa zbog preseljenja i proces nipošto neće ugroziti isplatu mirovina

17.02.2020 u 16:28

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) reagirali su na tvrdnje predsjednice Radničkog sindikata HZMO-a Višnje Stanišić o mogućem kašnjenju isplate mirovina radi preseljenja radnika u Područnoj službi u Zagrebu.

'Preseljenje određenog broja radnika u Područnoj službi HZMO-a u Zagrebu, na lokaciji Tvrtkova 5 provodi se zbog učinkovitije organizacije dijela poslovnih procesa i zbog toga je donesena Odluka o rasporedu korištenja poslovnog prostora koja je dostavljena svim rukovoditeljima ustrojstvenih jedinca 13. veljače 2020. godine', navode iz HZMO-a u reakciji na tekst objavljen na tportalu.

U toj Odluci je, ističu, detaljno objašnjeno na koji će se način preseljenje obaviti.

'Navedeno je da se pripremne radnje, odnosno odlaganje spisa u kutije obavi krajem radnog dana u petak 14. veljače, a u ponedjeljak 17. veljače kutije sa spisima treba staviti na hodnik ispred sobe da bi se preseljenje obavilo što prije tijekom današnjeg radnog dana', tvrde iz HZMO-a.

Također, ističu da HZMO koristi usluge zaštitarske službe, u skladu sa Zakonom o privatnoj zaštiti, a prostor je i pod video nadzorom, te stoga nema bojazni da bi neovlaštene osobe mogle doći u doticaj s dokumentacijom koja je u tijeku preseljenja.

Tvrdnju Višnje Stanišić kako će zbog internog preseljena u Područnoj službi u Zagrebu kasniti obrada i isplata mirovina, odlučno odbacujemo takvu tendencioznu i malicioznu insinuaciju. Mirovine će, kao i uobičajeno, biti isplaćene 10. u mjesecu za prethodni mjesec.

Napomenuli su da interna preseljenja radnika spadaju u uobičajene poslovne aktivnosti, koje nipošto ne ugrožavaju radne procese, u ovom slučaju, isplatu mirovina.

  • +3
Dokumentacija u HZMO-u Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Višnja Stanišić