LUKS I ZGRABLJIĆ-ROTAR PORUČILE

'Hloverka, odstupi iz Otvorenog'

15.12.2011 u 14:31

Bionic
Reading

Prije sjednice Programskog vijeća HRT-a, vijećnici su dobili pismo ogranaka HND-a pri HTV-u u kojem traže da se Hloverka Novak-Srzić makne iz emisije 'Otvoreno'. Iako bi se očekivalo da se o pismu raspravlja, do toga ne bi došlo da nije bilo Ive Goldsteina

On je podsjetio da tisak spominje Novak-Srzić kao jednu od važnih osoba u aferi Core Media zbog koje je uhićeno pet ljudi, među kojima i jučer iz istražnog zatvora pušteni Vladimir Šelebaj. Usto, dodao je da bi bila 'stvar dobrog ukusa da ljudi koji se spominju vezano uz korupciju ne vode emisije na tu temu onako kako je Novak-Srzić vodila 'Otvoreno' na temu korupcije u nogometu, barem dok se ne ustanovi što je na stvari'.

Glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević sugestiju je primio na znanje, kazao da će se iznaći najbolje rješenje. Diskusiji su se pridružile predsjednica nadzornog odbora Silvija Luks kazavši da je i sama kazala Hloverki Novak-Srzić da bi bilo poštenije da se sklonila, a na njezine riječi nadovezala se i predsjednica Programskog vijeća Nada Zgrabljić-Rotar kazavši da joj je osobno sugerirala da odstupi iz emisije.

Prozvana Hloverka Novak-Srzić kazala je pak kako joj odstupanje s mjesta voditeljice 'Otvorenog' ne pada na pamet prije nego što spomenuta afera ne dobije sudski epilog.