EMITIRANJE SANADEROVA GOVORA

Hloverka je prekršila zakon

06.07.2009 u 15:55

Bionic
Reading

Emitirajući snimku govora bivšeg predsjednika Vlade Ive Sanadera na stranačkom saboru Hrvatske demokratske zajednice, i to gotovo u udarnom večernjem terminu, HTV je prekršio Zakon o elektroničkim medijima koji zabranjuje stranačku promidžbu u vrijeme kad nije predizborna kampanja, priopćilo je Hrvatsko novinarsko društvo

HND ističe da budući da HDZ očito ne smatra potrebnim HTV-u platiti za taj stranački oproštaj, radi se o prikrivenom oglašivanju.

'Opravdanje glavne urednice informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić da je postojao velik interes javnosti za govor nekadašnjeg premijera nije uvjerljiv zato što iz konferencije za novinare na kojoj ju je objavio Sanader za tu ostavku nije iznio nijedan razlog, a u Hrvatskom saboru, na čijoj je sjednici također bio dužan objasniti svoje odstupanje – nije se ni pojavio', stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Zbog svega toga nije bilo razumno očekivati, drži Duka, da će Ivo Sanader među svojim stranačkim kolegama, svojom 'obitelji', kako ju je na stranačkom saboru nazvao, reći bilo što konkretno. A nakon što je govor izgovorio, bilo je posve jasno da u njemu ničeg nema, osim režiranog glamura.

Hrvatsko novinarsko društvo smatra da nije postojao interes javnosti koji bi prevagnuo nad činjenicom da se tako eklatantno krši zakon. HND očekuje kažnjavanje odgovornih za informativni program koji je, kako vrijeme odmiče, sve više i više naklonjen vladajućoj hrvatskoj stranci.