UZBUNA U PULSKOM ZATVORU

Hitna interna istraga zbog požara u kojem je poginuo zatvorenik

17.11.2015 u 07:11

Bionic
Reading

Pomoćnik ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Ivica Šimac u ponedjeljak navečer potvrdio je novinarima kako je u ponedjeljak poslijepodne u pulskom zatvoru u požaru smrtno stradao zatvorenik.

'Do utvrđivanja svih okolnosti sa dužnosti su udaljeni upravitelj zatvora, voditelj službe osiguranja i djelatnici koji su postupali u ovom slučaju', izjavio je Šimac.

Na upit novinara kako je moguće da se ovako nešto dogodi u jednom od najsigurnijih zatvora u Hrvatskoj odgovorio je da se tek utvrđuju okolnosti tei da je prerano govoriti o uzrocima požara. Nije htio odgovoriti na upit je li 25-godišnjak, koji je stradao u požaru, sam izazvao požar ili je požar u prostoriji za izdvajanje, u kojoj se nalazio, izbio iz nekih drugih razloga.

'Ministar pravosuđa (Orsat Miljenić) je osnovao povjerenstvo koje će već odmah utvrđivati što se dogodilo. U istraživanju svih okolnosti sudjeluje i Policijska uprava istarska. Zasigurno će se utvrđivati odgovornost, no prerano je da bilo što o tom događaju kažem', rekao je Šimac.