REVIZIJA POVIJESTI

Hitlerova lubanja ustvari ženska

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.09.2009 12:17
  • Objavljeno 28.09.2009 u 11:51
Hitler

Hitler

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

Istraživanja provedena na fragmentu lubanje, za koju se pretpostavljalo da je pripadala Hitleru, bacaju sasvim novo svjetlo na okolnosti pod kojima je umro vođa nacističkog pokreta

Naime, analiza je pokazala da ta lubanja nije pripadala muškarcu, odnosno da Adolf Hitler zapravo i možda nije umro u bunkeru, piše Daily Telegraph

Američki arheolog Nick Bellantoni je otkrio da su dijelovi lubanje, za koju se smatra da je pripadala Hitleru, pretanki da bi pripadali muškarcu. Štoviše, to su ostaci mnogo mlađe žene.
'Kost je vrlo tanka, dok su muške kosti obično robusnije. Ove kosti pripadaju ženi staroj između 20 i 40 godina', kaže dr. Bellantoni.

DNK analiza lubanje, koja se čuva u Ruskom državnom arhivu u Moskvi, provedena je u laboratoriju Sveučilišta u Connecticutu i potvrdila je da ti ostaci ne mogu pripadati nacističkom tiraninu.

Čitavo istaživanje, emitirano na History Channelu pod nazivom Hitler's Escape, uzbudilo je znanstvenike.
Otkriće baca novo svjetlo na okolnosti Hitlerove smrti što bi moglo dovesti i do novog pisanja tog dijela povijesti.
Po trenutnoj službenoj verziji, Hitler si je 30. travnja 1945. godine pucao u glavu iz pištolja nakon što je popio tabletu cijanida, a nakon što je postalo jasno da će Crvena armija osvojiti Berlin.

Njegovi ostaci su sa ostacima Eve Braun izvučeni iz bunkera, natopljeni petrolejem i zapaljeni.
Ostatke su godinu dana kasnije iskopali pripadnici sovjetske vojske kako bi potvrdili da se Hitler zaista upucao u bunkeru.
KGB je 1970. kremirao sve Hitlerove ostatke, osim tog fragmenta lubanje.

Dr. Bellantoni sumnja u teoriju koja kaže da fragment pripadaju Evi Braun, koja je bila sa Hitlerom u bunkeru kad je umro.
'Nema nikakvih zapisa da se Eva Braun ubila ili da je ubijena. To bi mogao biti bilo ko. Mnogo je ljudi ubijeno oko bunkera u to vrijeme', kaže.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi