POTRAGA ZA MONSTRUMOM

HGSS: Tko je i zašto pucao u Astru i ubio Rexa?

10.12.2015 u 14:38

Bionic
Reading

Nepoznat netko ubio je Rexa, njemačkog ovčara i psa člana Hrvatske gorske službe spašavanja, te teško iz vatrenog oružja ranio mladu njemačku ovčarku Astru nakon što je jučer tijekom popodneva ušao u dvorište kuće i pustio pse, objavio je HGSS na službenim stranicama, a nadležne službe istražuju zašto je netko pucao u životinje plemenitih vještina traganja za nestalim osobama

Nakon što je član HGSS-a iz stanice Orahovica prijavio nestanak nadležnim službama, zbog važnosti nestalih Rexa i Astre sinoć oko 23 sata pokrenuta je potražna akcija HGSS-a te se temeljem dostupnih informacija o zadnjim točkama viđenja usredotočila na područje oko sela Sladojevaca nedaleko od Slatine.

Nakon sat vremena traganja u jarku pored makadamske ceste u Sladojevcima pronađena je teško ranjena i nepokretna Astra te je brzom intervencijom uz utopljavanje i okrepu transportirana u dežurstvo Veterinarske stanice u Slatini, a dežurni veterinar utvrdio je da joj unatoč višestrukim ranama od vatrenog oružja na sreću stanje nije po život kritično.

Rexu, koji je pronađen u jarku 50-ak metara dalje od nje, nažalost nije bilo pomoći jer su rane od vatrenog oružja za njega bile kobne.

Astra je u međuvremenu odvezena u dom svojeg vlasnika, u kojem je zbrinuta, a prije nekoliko mjeseci počela se obučavati za rad u potragama HGSS-a i namjera vlasnika je bila da ju nauči plemenitim vještinama traganja za nestalim osobama.

Nadležne službe istražuju ovu tragediju.

Jedan pas spašen a drugi je priminuo od prostrijelnih rana. Akcija #HGSS stanica #Orahovica. Opravdanje za propucavanje...

Posted by HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja on Wednesday, 9 December 2015