cgo u zagrebu

Herman: To što je Tomašević predstavio je jedno veliko ništa

15.01.2024 u 17:43

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman u ponedjeljak je kao "jedno veliko ništa" opisao studiju izvodljivosti zagrebačkog Centra za gospodarenja otpadom (CGO) koju je danas predstavio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

Uoči sjednice šireg predsjedništva HDZ-a novinari su Hermana pitali za komentar Tomaševićevog predstavljanja CGO-a te ocjenu da je HDZ protiv toga, na što je šef zagrebačkog HDZ-a poručio da Tomašević ima glatku većinu u Gradskoj skupštini i da sve planove i ideje koje želi donijeti "vrlo lako može napraviti" te da ne postoji nikakva opstrukcija zagrebačkog HDZ-a.

"Pozivam ga, ako želi ići kontra građana Zagreba i mišljenja stanovnika Resnika - imamo sjednice Gradske skupštine, točke na tim sjednicama, gradonačelnik ima vrlo glatku većinu, prema tome neka radi ono što misli da treba raditi, a mi ćemo uvijek i jasno kritizirati sve ono s čime se ne slažemo, a trenutno se s ovim ne slažemo", poručio je Herman.

Ono što je Tomašević danas predstavio Herman je ocijenio kao "jedno veliko ništa", pri čemu je podsjetio da je početkom 2022. godine u Gradskoj skupštini donesena odluka o hitnim izmjenama i dopunama Plana gospodarenja otpadom u Zagreba, "a da se sljedeće dvije godine nije dogodilo ništa, do tragedije na Jakuševcu".

"Ako nastavi ovim tempom, novi centar za gospodarenje otpadom će se graditi onoliko godina koliko je njihova kandidatkinja za premijerku studirala", prokomentirao je Herman, aludirajući na Sandru Benčić iz Možemo! koja je fakultet upisala u akademskoj godini 1996./1997., a diplomirala 2014. godine.

Herman je potom izrazio nadu da će 2025. godine (kada su lokani izbori), ili ranije, "doći kraj tom sociološkom eksperimentu koji je grad Zagreb zatrpao smećem".

Nije htio komentirati to što je Visoki kazneni sud (VKS) njegovoj majci preinačio pravomoćnu zatvorsku kaznu u uvjetnu osudu. "Otvoren sam za pitanja o gradu Zagrebu i nacionalnim temama, ali kad se radi o moj majci suzdržao bih se od bilo kakvog komentara", rekao je.

VKS je objavio da je prihvatio zahtjev Vinke Luetić Herman u postupku tzv. nepravne obnove kaznenog postupka za aferu sređivanja lažnih invalidskih mirovina te je preinačio pravomoćnu zatvorsku kaznu u uvjetnu osudu.