vatrena stihija

Hercegovina u plamenu; trojici gasitelja ukazana pomoć

03.08.2021 u 13:57

Bionic
Reading

Trojici gasitelja iz Mostara ukazana je liječnička pomoć nakon gašenja desetina požara koji posljednjih dana haraju područjem Hercegovine i gutaju velike površine šume i niskoga raslinja, te ugrožavaju obiteljske kuće i gospodarske objekte

Gaseći požar u mjestu Slipčićima kod Mostara jedan je gasitelj zadobio opekline prstiju, dok su se dvojica nagutali dima, izvijestili su u utorak iz Profesionalne vatrogasne postrojbe u Mostaru. Dodali su kako su gasitelji nakon liječničke pomoći pušteni kućama.

Najteže stanje na požarištu je u mjestu Gornji Crnač pored Širokog Brijega gdje je zatražena pomoć helikoptera. Izgorjela je velika površina šume, voćnjaka, a vatrena stihija prijetila je obiteljskim kućama koje su gasitelji uspjeli obraniti.

Na području Čapljine izgorjele su dvije štale, objekt za perad i dva voćnjaka, dok je na području Konjica gorio automobil te se zapalila šuma oko njega.

Na području Hercegovine u posljednja dva dana gasitelji sudjelovali u gašenju više od 60 požara, od kojih su pojedini još uvijek aktivni.