bitka traje

[FOTO/VIDEO] Još gori u Segetu Gornjem: Na terenu su 124 vatrogasca i 25 vojnika, a na požar su upućena i dva kanadera

03.08.2021 u 06:40

Bionic
Reading

Vatrogasci se još bore s požarom u Segetu Gornjem koji je do sinoć zahvatio površinu od 550 hektara, a stanje je na južnoj i zapadnoj strani u utorak ujutro bilo povoljno, doznaje se u Županijskom vatrogasno operativnom centru Split

Požar se približio državnoj cesti D-8 i kućama koje nisu ugrožene te nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, a isto tako nije bila ni ugrožena benzinska stanica na Trogirskoj zaobilaznici.

Od utorka u 5,15 minuta djelomično je uspostavljen promet na državnoj cesti kod Trogira koji je od sinoć bio zatvoren na zahtjev vatrogasaca, izvijestila je policija. Na terenu su trenutno 124 vatrogasca i 25 vojnika s 34 vozila, a na požar su upućena i dva kanadera.

požar seget Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Za ujutro su za 5:45 već angažirana polijetanja dvaju kanadera, tu su oko 6:15. Želimo već rano ujutro sanirati što veću površinu, tako da se nadamo u dan ući bez otvorene vatre', rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Dalmacija Danas kazavši kako je ovo je možda najzahtjevniji požar sezone.

'Ono što je dobro je da nema ozlijeđenih vatrogasaca. Nadam se da će požar u utorak biti ugašen', rekao je.

Na zahtjev vatrogasaca, od oko 00.30 sati za sav promet je zatvorena Jadranska magistrala od BP Perić do skretanja za rotor prema Čiovskom mostu, trogirska obilaznica, a promet se preusmjerava kroz Trogir, prenosi Dalmatinski portal.

Ivan Kovačević, županijski vatrogasni zapovjednik, za HTV je rekao da su osim šume izgorjele dvije kamp-kućice i jedan gliser.

Na požarištu kod Segeta Gornjeg, u ponedjeljak, 2. kolovoza, bilo je angažirano ukupno osam protupožarnih zrakoplova i to četiri Airtractora, tri Canadaira i jedan helikopter iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Također, tijekom poslijepodneva, u ponedjeljak, 2. kolovoza, na požarište je upućeno i 26 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama, izvijestilo je Ministarstvo obrane. Zbog tog požara u ponedjeljak poslije podne oko sat vremena bilo je obustavljeno slijetanje zrakoplova u splitsku Zračnu luku te su zrakoplovi preusmjeravani u zračne luke u Zadru i Zagrebu.

  • +3
Požar kod Trogira po noći Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX