42 MINISTARSKA GRIJEHA

Hebrang: Ne mogu demantirati Polančeca

17.09.2010 u 12:32

Bionic
Reading

Nakon što je bivši potpredsjednik Vlade zaprijetio popisom 42 afere svojih bivših kolega ministara, većina HDZ-ovaca je stišala telefone. Ipak, komentar na Polančecove optužbe dobili smo od Andrije Hebranga, člana Predsjedništva HDZ-a i nekadašnjeg potpredsjednika Vlade

'Ne mogu demantirati Polančeca, mogu samo jamčiti da nije bilo nepravilnosti dok sam bio potpredsjednik Vlade do 2005. godine, za razdoblje poslije toga ne mogu jamčiti. To je jako neozbiljno od Polančeca ako je najavio da ima dokaze za 42 afere, a ne izađe li uskoro s tim podacima. To onda znači da je riječ o političkim aferama, kojima je jedini cilj diskreditirati HDZ', izjavio je Andrija Hebrang za tportal.

Od spomenutih 42, Hebrang ne zna ni za jednu aferu u koju bi mogli biti upleteni ministri, osim Polančecovih:

'Ne znam ni za jednu aferu u kojoj su uključeni ministri. Odnosno, znam samo tri afere, samo su tri slučaja koja su završila kaznenim prijavama i u njima je Damir Polančec', kazao je Hebrang. Na naš upit o nizu afera o kojima su mediji upozoravali (HEP, HAC...) da bi u njih mogli biti uključeni ministri, Hebrang kaže da su to samo novinski napisi.