ČAČIĆ TVRDI

HDZ-u, HSS-u i HSLS-u svet je samo ostanak na vlasti

19.04.2009 u 13:38

Bionic
Reading

Glavna poruka 10. sabora HNS-a na kojem je predstavljena nova Programska deklaracija stranke jest: Promjena vlasti je nužna i mora početi već na ovim lokalnim izborima. Deklaracijom se želi ojačati lokalna i regionalna samouprava nasuprot centralne vlasti

Narodnjaci traže da se dva i pol puta povećaju prihodi lokalnih vlasti te da sav taj novac ne odlazi u državni proračun. Također, žele da se na lokalnim izborima može glasati već s navršenih 16 godina, prenosi Večernji list.

'HDZ-u, HSS-u i HSLS-u ništa nije tako sveto kao ostanak na vlasti. To je jedina ikona kojoj se klanjaju', rekao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić pred nešto više od tisuću delegata. Upozorio je također da je HDZ nesposoban voditi Hrvatsku te da je sve očitije da 'bahato rasipaju i kradu'.

Predsjednica kluba zastupnika HNS-a u Saboru Vesna Pusić također je zaključila da je neophodna promjena vlasti te da HDZ treba kazniti što građane uvjerava da situacija nije onoliko loša koliko se čini.

Na saboru su potporu HNS-u izrazili i Zlatko Komadina ispred SDP-a, ustvrdivši da je njihovim strankama zajednički protivnik politika HDZ-a, te Milorad Pupovac koji je rekao da je duboko uvjeren da će birači na lokalnim izborim prepoznati snagu HNS-a.