O RODOVIMA I SPOLOVIMA

HDZ: Tko je za SDP, taj je protiv majke i oca

27.05.2013 u 19:51

Bionic
Reading

Splitski HDZ-ovci u ponedjeljak poslijepodne hitno su sazvali konferenciju za novinare kako bi od premijera Zorana Milanovića javno zatražili smjenu ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Razlog: tvrde da su njih dvoje 'suspendirali pravnu državu i vladavinu prava u Hrvatskoj'

Nije bilo posve jasno zašto se baš splitski HDZ samo nekoliko dana prije drugog kruga izbora oglasio o referendumu pod nazivom U ime obitelji, sve dok njihov kandidat za dogradonačelnika Matko Marušić nije stao za govornicu.

'Svi građani koji glasuju za SDP i koji u Splitu misle glasovati za gospodina Ivu Baldasara moraju znati da glasuju za brisanje pojmova oca i majke! Pitam te građane žele li stvarno svijet u kojemu svoje majke više neće zvati majkama, nego roditeljima A ili B, žele li da njihova djeca više ne smiju zvati njihove supruge majkama, a njih očevima? Što će, na primjer, biti s pjesmom 'Mojoj majci'?' upitao se Marušić. Tvrdi i da Baldasar 'izbjegava sučeljavanje s Vjekoslavom Ivaniševićem da se javnosti ne bi otkrila istina o stvarnom značenju njegova predvođenja parade homoseksualaca'.

Marušić je HDZ-ov front za pitanja roda, spola i homoseksualnosti pa je pred novinarima izveo ekspoze o kurikulumu zdravstvenog odgoja te rodovima i spolovima. 'Rodna ideologija ne priznaje postojanje spola i ne priznaje prirodne zakone! Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatog ili neodređenog spola - dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majke i oca', izveo je Marušić.

Vesna Pusić i Željko Jovanović, kazao je, moraju biti smijenjeni, jer 'samo homoseksualci govore istinu, a oni koji ih podržavaju je kriju'.


HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević tvrdi da se 'ovih dana u našoj domovini događaju strašne stvari i žive se odlučni dani', a zgrozio se nad najavom Vesne Pusić da saborski zastupnici ne moraju nužno ispoštovati rezultate referenduma.

'Još postoji Ustavni sud u Hrvatskoj', upozorio je Ivanišević.

Šef splitskog HDZ-a Petar Škorić smatra da premijer i njegovi ministri 'pozivaju na nepoštivanje volje naroda', a slično su, kazao je, učinili kod proglašenja nezavisnosti Hrvatske 1991. godine. 'Samo što sada udaraju na obitelj, na temelj hrvatskog društva!' zavapio je Škorić.

Progovorili su 'o najvažnijem problemu Hrvatske danas' pa su sigurni da će ih građani nagraditi pobjedom na izborima.