ugovor s royal media

HDZ proziva sisačku gradonačelnicu: 'Sisak je talac Ikić Baniček, od grada nam rade smećograd'

26.09.2022 u 13:35

Bionic
Reading

Grad Sisak, odnosno Gospodarenje otpadom Sisak imao je ugovore o najmu nekretnina, te o upravljanju privremenim skladištenjem i obradi otpada s tvrtkom Royal Media, na čijem je odlagalištu prije tri mjeseca izbio veliki požar, upozorili su u ponedjeljak iz sisačkog HDZ-a.

Predsjednik GO HDZ-a Siska Tomislav Kralj na konferenciji za novinare predočio je ugovore rekavši kako to potvrđuje da "sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nije govorila istinu kada je demantirala vezu s tvrtkom koja je na tom mjestu zbrinjavala otpad".

"Sisak je talac Ikić Baniček, od grada nam rade smećograd. Ne zna se s kime i pod kojim uvjetima je dozvoljeno poslovanje s otpadom u Sisku", rekao je Kralj.

Zadnji sramotan čin, kako je rekao, predstavlja uzimanje novca od djece za preglede u klubu čiju upravu postavlja Ikić Baniček. Rekao je kako su takvi pregledi bili besplatni na nacionalnoj razini. Sada, kad su roditelji posvjedočili kako plaćaju po 100 kuna po djetetu, slučaj se zataškava, dodao je Kralj.

Nastavio je kako je Grad Sisak dobio od Vlade RH, 45 milijuna kuna, a u dvije godine nije učinjeno ništa po pitanju obnove.

"Ikić Baniček ne obnavlja ništa u nadležnosti Grada Siska, niti zgradu Osnovne škole Ivana Kukuljevića, zgradu škole u Galdovu, zgradu uprave u Rimskoj, ne obnavlja ni stari most, most Crnac, ni zgradu Kristalne kocke vedrine, ni Stari grad, ni prostor knjižnice, ni prostor muzeja", kazao je. Gradonačelnica, nastavlja, "nije sposobna u dvije godine pokrenuti obnovu svojih zgrada, ali je organizirala sjednicu Gradskog vijeća s koje drugima docira i politizira kako treba voditi obnovu".

  • +13
Požar u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

Dodao je kako su jedina gradilišta u Sisku ona koja ima Sisačko-moslavačka županija i Vlada RH. "Gradonačelnica koja Sisak razvija kao smećograd i gdje su djeca nazivana gamadima i invalidima idiotima, apsolutno je izgubila svrhu", zaključio je Kralj.