prozvali ministarstvo

Ipak se uklanja urušena zgrada u Sisku, oglasili se iz Grada: 'To je poslužilo lešinarima kao odlična prilika za foto poziranje'

24.08.2022 u 17:24

Bionic
Reading

U Sisku je počelo uklanjanje u potresu oštećene secesijske katnice u sisačkoj Frankopanskoj ulici, koja se iznenada urušila u srijedu ujutro

Uklanjanje je počelo malo prije podneva, a tim povodom na službenoj se stranici oglasio Grad Sisak, prozivajući Ministarstvo kulture.

'Iako je zgrada u privatnom vlasništvu (...),Grad je postavio skelu kao privremeno rješenje, izradio elaborat za uklanjanje i prijavio zgradu kao prioritet za uklanjanje s obzirom na izuzetno loše stanje objekta. S hitnim uklanjanjem se složila i građevinska inspekcija te je Državni inspektorat, prema našim saznanjima izdao rješenje o uklanjanju, no to je svojom intervencijom blokiralo Ministarstvo kulture', naveo je Grad.

  • +9
Urušila se secesijska katnica u Sisku Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski

'Konzervatorski odjel Ministarstva je pročelje objekta proglasilo bitnim te su najavili da će prije rušenja obaviti radove radi podupiranja pročelja. Međutim, nikakvi radovi nisu obavljeni te je rušenje zaustavljeno sve do jutros kada će se vjerojatno aktivirati državni Stožer i pokrenuti sustav za uklanjanja opasnih građevina. Urušavanje krova je ipak poslužilo lešinarima kao odlična prilika za foto poziranje', stoji u priopćenju Grada Siska.