LUKSUZAN APARTMAN

HDZ plaća troškove izabrane predsjednice iz Sheratona

09.02.2015 u 16:35

Bionic
Reading

Gdje će Kolinda Grabar Kitarović obitavati u radno vrijeme kada stupi na dužnost, još nije poznato. U međuvremenu se preselila u Vilu Weiss i to iz zagrebačkog Sheratona, u kojem je boravila i radila proteklih dana. Troškove boravka u Sheratonu platit će HDZ, potvrdio je tportalu Mladen Pavić, glasnogovornik izabrane predsjednice

Kolinda Grabar Kitarović istupa iz HDZ-a. Do današnjeg preseljenja na Pantovčak radila je i boravila u luksuznom apartmanu hotela Sheraton, čiji vlasnik, prema pisanju Jutarnjeg lista u ponedjeljak, nije želio reći je li riječ o donaciji. U HDZ-u nisu mogli dugo ostati imuni na probuđenu novinarsku znatiželju, pa je glasnogovornik izabrane predsjednice Mladen Pavić večeras potvrdio da će troškove boravka u Sheratonu pokriti HDZ. Ostaje nepoznato koliko iznose troškovi i kad će oni biti podmireni - odgovori na ta pitanja još su 'na čekanju'.

Prethodno su, u odgovoru Media servisu o spomenutim troškovima, iz Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa odgovorili su da tu za njih zasad nema posla.

'Dužnosnica još uvijek nije stupila na dužnost. Dakle na nju se nisu počele odnositi odredbe iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa, čije kršenje možemo sankcionirati', objasnila je šefica Povjerenstva Dalija Orešković.

U ovom trenutku možda bi moglo biti posla za DIP, izvijestio je Media servis. Ako je riječ o donaciji, one se ne smiju primati nakon izbora, a ni dopuštene donacije ne smiju prelaziti 200 tisuća kuna. Procjena je da gotovo mjesec dana boravka u luksuznom hotelu iznosi oko 300 tisuća kuna.