TRGOVINA NA VIDIKU

HDZ-ovka preuzima Gradsko vijeće Splita?

12.06.2009 u 08:54

Bionic
Reading

Premda se po Splitu već naveliko priča kako će predsjednica gradskog HDZ-a Željana Kalaš - koja je predvodila listu svoje stranke koja je na lokalnim izborima ostvarila najlošiji rezultat otkako je višestranačkih izbora - postati predsjednica Gradskog vijeća, službeno pregovori o sastavu čelništva splitskog parlamenta još nisu ni počeli

SPLIT - Željana Kalaš kaže da se očekuje potez i poziv pobjedničke Nezavisne liste Željka Keruma na pregovore, a premda je prvo kazala da taj poziv nije došao, na koncu nam je rekla da 'ne bi govorila o kombinacijama dok se sve ne finalizira', piše Slobodna Dalmacija.

'I ja sam čula za svakojake priče, za mjesto predsjednika Gradskog vijeća u ćakulama se spominju barem četiri imena. No, dok razgovori ne budu započeli i završeni, ne bih komentirala sve te kombinacije', kazala nam je Kalaš.

Splitski dogradonačelnik Jure Šundov, jedan od čelnih ljudi cijelog Kerumova dolaska na čelo grada, pak, izričito tvrdi da nikakvih pregovora dosad nije bilo, a čak i HDZ-ovu tezu da poziv treba doći baš od gradonačelnikove liste, nije želio komentirati.

Nakon posljednjih lokalnih izbora, lista Željka Keruma osvojila je devet od 25 mandata, i za većinu joj nedostaju četiri glasa. Praktički su, s obzirom na predizborne i postizborne najave, osigurali tri: dva vijećnika koalicije HSP-HČSP, koju je predvodio Luka Podrug, i Ljubicu Vrdoljak kao nositeljicu vlastite Nezavisne liste.

Kao kandidati za nadopunu koalicije još uvijek stoje nezavisni vijećnik Nikola Grabić, ili pak četiri vijećnika HDZ-a čime bi većina ipak bila nešto sigurnija.

Preostale mandate, njih osam, drži koalicija SDP-HNS-DC-HSU-SU.