NAPETOSTI U SPLITU

HDZ-ov Šuta uzvratio Centru: '99,4 posto građana želi Hrvatsku bez OPG-a Puljak'

02.09.2023 u 18:37

Bionic
Reading

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta u subotu je stranku Centar Ivice Puljka nazvao 'strančicom s rejtingom od 0,6 posto' te njegovim OPG-om, reagirajući tako na Puljkovu izjavu da 'žele Hrvatsku bez HDZ-a'

Predsjednik Centra i splitski gradonačelnik Puljak izjavio je ranije danas prije Izvanredne skupštine Centra u Zagrebu, da su oni moderna stranka koja je program jasno definirala kroz slogan 'Ili HDZ ili Hrvatska'. Ustvrdio je kako je to slogan koji pokazuje što žele, i kako znaju da 70 posto građana želi Hrvatsku bez HDZ-a.

'Nije lako napraviti Hrvatsku bez HDZ-a, a ono što je još teže, je kad to napravite – što slijedi', rekao je Puljak. Na te njegove riječi reagirao je predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta, uzvrativši kako je pitanje zna li Puljak oguliti jabuku.

'Laboratorijski brojač čestica je do računice od 70 posto došao tako da je od ukupnog postotka valjda oduzeo HDZ-ov rejting od 30 posto. Tom matematikom možemo ustvrditi da 99,4 posto građana želi Hrvatsku bez OPG-a Puljak', naveo je Šuta.

Dodao je kako je tužno da gradonačelnik Splita, koji je dobio povjerenje Splićana da upravlja gradom, i dalje gaji iluzije o nacionalnoj politici, unatoč rejtingu od 0,6 posto, koji najbolje govori što ljudi misle o Splitu pod Puljkovim vodstvom.

'Čovjek koji ne zna uručiti ključeve u ruke roditeljima bolesne djece za gotovi objekt 4 palme mijenjao bi Hrvatsku. Pitanje je zna li oguliti jabuku?' poručio je predsjednik splitskog HDZ-a Šuta, reagirajući na Puljkovu izjavu o HDZ-u.