SOCIJALNO UGROŽENA DJECA

HDZ-ov ministar podnio ostavku nakon afere sa stipendijama

14.11.2017 u 17:59

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević ponudio je ostavku na sve dužnosti, a općinski odbor HDZ-a BiH već ga je smijenio s mjesta predsjednika nakon afere 'stipendija' u kojoj je troje njegove djece nezakonito dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj

Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević ponudio je ostavku na sve dužnosti, a općinski odbor HDZ-a BiH već ga je smijenio s mjesta predsjednika nakon afere 'stipendija' u kojoj je troje njegove djece nezakonito dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u  Hrvatskoj.

Kako je priopćeno, općinski odbor HDZ-a BiH u Livnu prihvatio je ostavku Mihaljevića te je na mjesto predsjednika jednoglasno izabran Stipe Pelivan.

Objašnjeno je kako je ministar unutarnjih poslova odlučio povjeriti svoj mandat stranci.  Za večeras je sazvana i sjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije na kojoj će se raspravljati o Mihaljevićevu zahtjevu  za smjenom kao ministra čemu se protivi livanjski HDZ BiH.  Ostavku ministra Darinka Mihaljevića ranije je zatražila najveća oporbena politička stranka HDZ 1990. 

Troje djece ministra Mihaljevića prijavilo se i dobilo mjesečne stipendije od po 1.200 kuna za socijalno ugrožene studente za vrijeme studiranja u Hrvatskoj iako su mjesečna primanja njihova oca višestruko veća od navedenog minimuma. Mihaljević je nakon izbijanja afere vratio novac u hrvatski državni proračun.