izbori_tportal copy-08

ZA GRADSKO VIJEĆE

HDZ-ov kandidat u Dubrovniku Mato Franković potpisao sporazum s Vićanom

  • M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 26.05.2017 18:19
  • Objavljeno 26.05.2017 u 18:19
Bionic
Reading

Predsjednici Gradskog odbora HDZ Dubrovnik Mato Franković, Dubrovačke stranke (DUstra) Željko Raguž i Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan potpisali su u petak u Dubrovniku koalicijski sporazum o uspostavljanju većine od 16 mandata u dubrovačkom Gradskom vijeću

Franković koji je i kandidat za gradonačelnika Dubrovnika u drugom krugu lokalnih izbora 4. lipnja, čestitao je Dustri na osvojena tri vijećnička mandata te rekao kako su se razgovori temeljili na programima.

''Uskladili smo sve bitne projekte koje nosimo u programima, od Doma umirovljanika do vodoopskrbe i kanalizacije. Od danas možemo reći da Dubrovnik plovi mirno. Izbori nisu gotovi, ali jasno je da ja kao gradonačelnički kandidat nudim stabilnost za Grad'', rekao je Franković.

 Predsjednik Dustre Željko Raguž rekao je kako je njegova stranka jamac stabilnosti u sljedeće četiri godine.  ''Ako naš partner bude korektan prema nama nema razloga da ne budemo i mi. Ovo nije jednostrana odluka jednog čovjeka nego odluka odbora stranke'', rekao je Raguž.

Predsjednik DDS-a Pero Vićan pozvao je sve svoje birače da u drugom krugu daju glas Frankoviću  istaknuvši kako želi da on u značajnom postotku pobijedi protukandidata koalicije HNS-HSLS Valentina Dujmovića.

''Mi nismo postavljali nikakve posebne uvjete. Jedino što smo tražili je da koalicija bude za sljedeće četiri godine, znači do travnja 2021. godine. Bit će tu sigurno povuci potegni, ali kada usuglasimo sve i dođemo na Gradsko vijeće neće biti bojazni za što će DDS dignuti ruku'', rekao je Vićan te poručio kako će umjesto Antonele Svilarić u Gradskom vijeću uz Lukšu Matušića i Terezinu Orlić sjedati i Ivan Jelčić.

 Na nedjeljnim lokalnim izborima HDZ je osvojio deset vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću,  Dustra, DDS i HNS po tri,  Most i SDP po dva, te Srđ je Grad jedno.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal