pobjegao, pa se prijavio

HDZ-ov gradonačelnik Jenkač se potukao s vojnikom

17.06.2024 u 13:01

Bionic
Reading

Siniša Jenkač, HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa, sudjelovao je u tučnjavi u noći sa subote na nedjelju

Jenkač je potvrdio to za 24 sata.

'Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme i na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam sudjelovao u navedenom. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja', poručio je Jenkač.

Policija je, podsjetimo, bez objave identiteta, objavila da je u nedjelju oko 1 sat u Orehovcu, na parkiralištu ispred vikend kuće, došlo do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba u kojem su sudjelovali 45-godišnjak i 52-godišnjak.

Objavljeno je i kako je 45-godišnjak napustio mjesto događaja te da tragaju za njim. Kasnije su nadopunili informaciju te su naveli da se 45-godišnjak sam javio u policijsku postaju u Novom Marofu, gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju te je nakon toga pušten na slobodu.

Iz MORH-a su pak za 24 sata potvrdili da je ozlijeđena djelatna vojna osoba te da mu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin, gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede, nakon čega je otpušten kući.