'kremljanski dužnosnik'

HDZ: 'Milanović je opet zvijezda ruskih režimskih medija'

16.01.2023 u 17:14

Bionic
Reading

Vladajuća stranka HDZ na svom je Facebook profilu danas reagirala nakon što su ruski mediji prenijeli jučerašnje izjave predsjednika Zorana Milanovića u Vukovaru da 'SAD i NATO sudjeluju u posredničkom ratu protiv Rusije na teritoriju Ukrajine'

Ruski mediji izdvojili su i dio Milanovićeva govora u kojem ističe da su europske sankcije protiv Rusije apsurdne i kako se njima ništa ne može postići. HDZ-ovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

'Milanović opet zvijezda ruskih režimskih medija! S vidnim zadovoljstvom prenose njegove jučerašnje izjave iz #Vukovar, koje se poklapaju sa službenim moskovskim narativom. Kao da nastupa neki kremljanski dužnosnik. 'SAD i NATO vode posrednički rat protiv Rusije uz pomoć Ukrajine'; 'Sankcije protiv su Rusije su apsurdne, njima se ne može ništa postići. Nisu pomogle ni protiv Miloševića...'; 'Plan ne bi smjela biti smjena Putina - Plan ne bi trebale biti sankcije“; „Kako bih se trebao osjećati - kao rob Amerike?!“. Itd. Kremljanski mediji slave i hvale Milanovića i zbog protivljenja sudjelovanju Hrvatske u zajedničkoj EU misiji vojne pomoći Ukrajini.

'Jučer je vaš mentor u Vukovaru, na dan priznanja Hrvatske, napao čak i SAD. Vidim da to ruski režimski mediji itekako ističu. Za vas zastupnike koji ste odbili pomoći Ukrajini imamo naziv 'Karijesovi mališani'. Svjesno ste izabrali stati na krivu stranu povijesti, i tu ćete sramotu morati nositi sve dok ste živi!', poručio je danas u #SaborRH premijer Andrej Plenković Nikoli Grmoji, jednom od najposlušnijih Milanovićevih mališana. Prisjetimo se na kraju još jedne nedavne Milanovićeva izjave, u kojoj je zacijelo mislio na sebe, na svoja proruska stajališta i svoje mališane: „Ako hodaš kao patka, izgledaš kao patka i glasaš se kao patka, onda si - patka“.