LOKALNI IZBORI

HDZ i SDP se spremaju za koaliciju

Bionic
Reading

Velike promjene mogle bi se očekivati na imotskoj političkoj sceni. Naime, imotski HDZ-ovci pružili su ruku sugrađanima iz SDP-a i, kako saznajemo, među ostalim, nude i njima koaliciju za sljedeće lokalne izbore

Ono što je u svemu još najzanimljivije, HDZ se Milanovićevim SDP-ovcima u gradu ne libi ponuditi mjesto dogradonačelnika, te treće i peto mjesto na listi za Gradsko vijeće, piše Slobodna Dalmacija

- Istina je da smo razgovarali, ali ništa još nije dogovoreno – rekao nam je prvi čovjek imotskog SDP-a predsjdnik Branko Milardović. Imotski HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Željko Petric također nam je potvrdio kako su razgovarali sa SDP-ovcima o mogućoj koaliciji: - Sve je stvar procjena na terenu, ako su prihvatljivi ljudi, zašto ne koalirati, o svemu će ipak odlučiti tijela stranke.

Imotskim HDZ-ovcima očito “gori pod nogama”, spremni su na sve samo da dobiju ponovno vlast u gradu, stoga i nije čudno da su ponudili ruku zajedništva i SDP-u o kojem barem što se tiče Imotskoga nikada nisu razmišljali da bi mogli sjediti na istoj strani. HDZ u gradu Imotskom već je pregovarao i s HSLS-om, te HSS-om, kojima se također nude zvučne funkcije u gradskoj upravi.

No, kako su ove dvije stranke već u koaliciji s HSP-om, koji trenutačno obnašaju vlast u gradu, veća je vjerojatnost kako će se ova koalicija nastaviti i za ove lokalne izbore, što nam je potvrdio i predsjednik izvršne organizacije HSLS-a Martin Meter, ističući kako su u pregovorima s HSP-om te da su blizu rješenju. 

Njegovo mišljenje dijeli i aktualni gradonačelnik, HSP-ovac Ante Đuzel, koji je siguran kako će upravo ova koalicija i dalje nakon lokalnih izbora nastaviti upravljati gradom Imotski. Imoćani ovih dana prepričavaju moguće koalicije, te ih čude dvije stvari.

Prvo, da HDZ-ovci nemaju snage u “utvrdi HDZ-a” na izbore izići samostalno i preuzeti odgovornost za upravljanje gradom i drugo da su ruku koalicije čak pružili i SDP-u.

SDP-ovci sa svojim čvrstim biračkim tijelom i uvijek sigurnih 600-ak glasova očito su zanimljiv “jezičac na vagi”.