postignut dogovor

HDZ i HNS prijete: Ako sindikati ne pristanu, neće im se platiti dani u štrajku; oni najavili novo obraćanje javnosti

30.10.2019 u 21:22

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem objavio kako je plan da se obrazovnim djelatnicima koeficijenti za plaće povećaju za dva posto od 30. lipnja iduće godine

Smatraju da će to zadovoljiti sindikate, a ako ih ne zadovolje, onda, piše Jutarnji list, Vlada neće platiti dane štrajka u školama.

'To je politički dogovor koji će biti predstavljen sindikatima. Mene veseli da pored rasta osnovice od 6,12 posto imamo za pola godine i povećanje koeficijenata za učitelje od dva posto, da oni koji rade na reformi i dalje budu aktivni', poručio je Vrdoljak.

Drugi izvor iz HNS-a kaže kako su napokon došli na svoje i da to njih zadovoljava, a ako sindikati ne pristanu, neće im se platiti dani u štrajku.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za novinare koja je najavljena za 11 sati govorit će o štrajku u osnovnim i srednjim školama.

Nastave danas nema u Brodsko-posavskoj te Požeško-slavonskoj županiji. U ponedjeljak škole neće biti u: Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji.