predsjednica Sindikata učitelja

Sindikati o dogovoru HDZ i HNS-a: Sve je to još šuma Striborova, ostajemo u štrajku

30.10.2019 u 19:42

Bionic
Reading

Dogovora na relaciji HDZ-HNS i najavljeni prijedlog Vlade o povećanju koeficijenta komentirala je predsjednica Sindikata učitelja Sanja Šprem i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Šprem ističe da joj je teško bilo što komentirati jer se nakon koalicijskog sastanka malo toga zna.

"Prvo moram komentirati da je teško komentirati nešto što nije konkretno na stolu viđeno tako da sve ove najave su šuma Striborova različitih informacija da je teško na prvu nešto pametno zaključiti o svim tim mogućim varijantama koje se raspravljaju između HDZ-a i HNS-a.

Sindikati imaju čvrste zahtjeve i zato jesu zaposlenici u štrajku. Jedino što možemo vrlo korektno reći prems Vladi i građanima da bi bilo najlogičnije da Vlada pozove sindikate koji su u štrajku i s njima definitivno razgovara o ozbiljnoj ponudi, ako ozbiljne ponude ima.

Sindikati su uvijek sporemni na socijalni dijalog, ono što je Vlada pokazivala jest da je 15 dana ignorirala socijalni dijalog pa smo imali dijalog putem medija, ali mislim da je korektno sjesti za stol, ako Vlada ima konkretnu ponudu", zaključila je Šprem, piše N1.

  • +5
Sanja Šprem i Branimir Mihalinec Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, nije pretjerano impresioniran dogovorom HDZ-a i HNS-a, javlja Nova TV.

"Njihovi pregovori su završili, a pregovori između Vlade i sindikata još nisu ni započeli jer do sada dijaloga nije bilo", rekao nam je Mihalinec, dodajući da sindikati ipak očekuju dijalog i odazvat će se kada iz Vlade dobiju poziv.

Ideja o povećanju koeficijenta u zasad nepoznatom postotku, koje bi se trebalo dogoditi do kraja lipnja 2020. godine nije im pretjerano zanimljiva. "Ako je dogovor da je povećanje koeficijenta od 6,11 posto jednak povećanju koeficijenta od 2 posto, onda je to za nas potpuno neprihvatljivo", kaže Mihalinec, uz napomenu da će se detaljnije o svemu očitovati u četvrtak.