STRANAČKI IZBORI

HDSSB-ovci biraju predsjednika sredinom siječnja

30.12.2016 u 12:42

Bionic
Reading

Novog predsjednika i njegova zamjenika HDSSB će dobiti 15. siječnja na izvanrednom izbornom stranačkom Saboru u Osijeku. Hoće li po još jedan predsjednički mandat i aktualni čelnik Dragan Vulin, odlučit će do 7. siječnja, otkad će se putem stranačkog weba svi članovi moći kandidirati za tu poziciju s prikupljenih stotinu potpisa potpore

'Ovakav kandidacijski postupak prvi se put provodi unutar HDSSB-a, to do sada nije bila uobičajena procedura. Oni koji su proveli puč unutar stranke znali su da će na ovakav, maksimalno demokratski i transparentni način biti provedeni unutarstranački izbori. Prijave se primaju do 13. siječnja, dva dana prije održavanja Sabora', najavio je u Osijeku predsjednik HDSSB-aDragan Vulin nova pravila prema kojima će se birati stranačko vodstvo osmi put.

Vulin to smatra posljednjim korakom koje je obećao članovima prije dva mjeseca kada je došlo do krize unutar stranke, a izborni Sabor drži novim početkom HDSSB-a.

Ukinute suspenzije za oko 30 članova

'Ovo je Sabor čiji će se rezultati upisati u Registar političkih stranaka Ministarstva uprave za razliku od onoga javnog skupa održanog početkom prosinca u Osijeku', nastavio je Vulin aludirajući na izvanredni izborni Sabor koji su održali HDSSB-ovi disidenti okupljeni oko Dinka Burića, Vladimira Šišljagića i Danijele Lovoković.

Oko 30 članova koji su nakon stranačkog raskola bili pod suspenzijom, dodao je Vulin, ta im je mjera u posljednjih nekoliko tjedana ukinuta pa su vraćeni u rad stranke. Među njima, odgovara stranački čelnik, nema kolovođa puča Burića, Šišljagića i Lovoković

O kandidatima za lokalne izbore odlučivat će novo vodstvo HDSSB-a

Na najavljenom izvanrednom izbornom Saboru HDSSB-a planira se i donošenje novoga stranačkog Stauta, a tek nakon njega u javnost će izići s imenima kandidata za predstojeće lokalne izbore u svibnju.

'Novo vodstvo će kreirati politiku stranke, a time i kandidate za predstojeće lokalne izbore, što će uslijediti ubrzo nakon održavanja Sabora', rekao je Vulin.

Dinko Burić, stranački disident, o najavljenom izvanrednomizbornom Saboru HDSSB-a nema komentara. Dodaje za tportal kako ga premaStatutu može sazvati Glavni odbor, a on se održao 10. studenog, Saborje temeljem takve odluke bio 10. prosinca, a sve drugo je predstava za javnost