IZVANREDNI SABOR

HDSSB-ovi disidenti izabrali Šišljagića za predsjednika

10.12.2016 u 14:17

  • +10

Održan izvanredni izborni sabor HDSSB-a

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Disidenti HDSSB-a za predsjednika stranke izabrali su Vladimira Šišljagića, a zamjenik mu je Dinko Burić. Oni su istovremeno bili i jedini kandidati za najviše stranačke funkcije na izvanrednom Saboru u Osijeku kojem se odazvalo 306 od 580 osoba koje imaju pravo glasa

Stranački puč uslijedio je nakon pada rejtinga HDSSB-a poslije izvanrednih parlamentarnih izbora. Nezadovoljnici okupljeni oko aktualnog osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i bivšeg saborskog zastupnika Dinka Burića sazvali su Glavni odbor stranke na kojem su odredili termin izvanrednog Sabora unatoč očitovanju Ministarstva uprave kako ta sjednica nije bila statutarna.

'Kristalno su jasni razlozi za ovakav strašan pad rejtinga HDSSB-a. Svakako jedan od najvećih je Branimir Glavaš. Čovjek koji nije formalno predsjednik, ali upravlja svime na autokratski način. Njegove odluke o crnim košuljama uoči izbora za parlament 2015. te slikanje uz boce vina i rakije sa slikama Pavelića i Hitlera, vjerojatno su glavni krivac za trostruko manji broj mandata u Hrvatskom saboru u odnosu na izbore iz 2011.', iznio je u izvješću o radu stranke između dva sabora Stjepan Krznarić, predsjednik Radnog predsjedništva Glavnog odbora HDSSB-a.

Okupljeni su izmijenili Statut kojim se dopusta tajno glasovanje, a poništene su i suspenzije Danijele Lovoković te Dinka Burića.

Promjene u stranačkom vrhu HDSSB-a bit će predmetom upravnog spora, a zadnju riječ imat će Ministarstvo uprave.