PJEVAČICA ŠOKIRANA

Hanka Paldum mučila Srbe tijekom rata?

21.01.2013 u 16:12

Bionic
Reading

Legendarna bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum šokirana je optužbama iz Srbiji nakon informacija da je, navodno, 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora 'Silos' u Hadžićima dok je kopao rovove na Igmanu

Posebnu nevjericu izazvala je informacija da je Paldum logorašu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu 'zgnječila spolni organ', uz gomilu psovki. Mediji u Srbiji spekuliraju da bi Paldum mogla biti osuđena na deset godina zatvora.

Golubov odvjetnik Dušan Tomić izjavio je srpskim medijima da će uskoro podnijeti kaznenu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu.

'Zatečena sam. Ne mogu vjerovati da se ovakve gnjusne optužbe iznose na moj račun. Ovo je dio kampanje koja je vođena protiv svih koji su tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu ostali u Sarajevu. Slično su izmišljali na račun, sjećate se, Nedžada Salkovića, pa rahmetli Mirze Delibašića, Safeta Isovića, pokojnog Davorina Popovića... Sve koji su ovdje ostali, napadali su. Stavljali su im neljudske i nemoralne etikete. Ne znam stvarno, nije mi jasno što se događa', kazala je Paldum za AA.

Ona vjeruje da je sve to dio šire kampanje koja se već dulje vrijeme vodi protiv BiH i Bošnjaka.

'Taj je čovjek vjerojatno izmanipuliran. Ne znam tko ga je našao, ali vjerojatno neke stvari žele odraditi protiv mene koristeći tog čovjeka. Ovo nije samo protiv mene. Mi smo čudni. Sjedimo i stalno čekamo da nas nešto poklopi. A kad nas počnu daviti, onda ćemo tražiti zraka da se iščupamo. Nikako da se dozovemo i stanemo ukraj ovome. Nikako da se napravi generalna zaštitu za sve nas. Bio je general Jovo Divjak na tapeti, pa Ilija Jurišić i Ejup Ganić... Evo sada i ja. A zašto mene!? Nikad se nisam bavila politikom. Nikad nisam mrava zgazila u životu, a ne da sam izgovarala takve odvratne riječi koje sam čula. Iz mojih usta nikad nisu izašle takve riječi', istaknula je.

Na kraju je rekla da je tijekom rata pomagala Srbima u Sarajevu, ali da se oni danas nažalost ne javljaju.