STANJE NA CESTAMA

Prometne nesreće na A3 i A6; velike kolone na Lučkom, u Istri i pred Krkom

19.08.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na autocestama i cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, poručuju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) upozoravajući na moguće povremene zastoje

Zastoji su mogući na pojedinim dionicama autocesta, posebice u zonama odmorišta, tunela i naplata. Kolone su moguće i na autocesti A1 pred naplatom Lučko te između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u oba smjera.

Na A1 pojačan je promet u oba smjera, povremeno se vozi u koloni u pokretu s kratkotrajnim zastojima između naplate LUČKO i čvora BOSILJEVO II u smjeru juga te između čvora Benkovac i tunela Čelinka u smjeru Zagreba, između čvorova Gospić i Perušić u smjeru Zagreba vozi se u koloni dugoj oko 8 km. Na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km, na Demerju oko 1 km.

Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski

Na autocesti A2 Zagreb- Macelj, na naplati Trakošćan kolona u smjeru Slovenije duga je oko 1,5 km, vozila se povremeno zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na zagrebačkoj obilaznici, povećana je gustoća prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora. Zbog prometne nesreće na 30.+700 km između čvorova KOSNICA i JAKUŠEVEC u smjeru Bregane, vozi se otežano u koloni dugoj oko 5 km.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog prometne nesreće između čvorova RAVNA GORA i VRBOVSKO u smjeru Zagreba, vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine 80 km/h.

  • +32
Turistička gužva u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva kolona između čvorova HRELJIN i ŠMRIKA u smjeru Krčkog mosta duga je oko 1 km, kolona između odmorišta BRGUD i naplatne postaje RUPA u smjeru GP Rupa duga je oko 1 km, a između čvora OREHOVICA i tunela KATARINA u smjeru GP Rupa kolona je duga oko 2 km.

Na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa i povremenog zastoja vozila u Sloveniji kolona je duga oko 2 km. Kolona na naplati Lupoglav u smjeru Rijeke duga je oko 2 km, pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 2 km.

Na Krčkom mostu povećana je gustoća prometa u oba smjera, kolona u smjeru otoka duga je oko 4 km, a u smjeru kopna do Njivica.

Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin / Pixsell

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju bit će danas do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.