vanjski i unutarnji centri moći

Hajdaš Dončić o stranim utjecajima na oporbu: Plenković je za mene pukao kao patkica, čudno je ovo što radi

11.10.2022 u 20:52

Bionic
Reading

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić gostovao je u RTL-u Danas gdje je komentirao trebaju li građani biti zabrinuti s obzirom da se u javnom eteru spominju i orkestrirane operacije, centri moći s istoka te vanjski utjecaji.

"Nema razloga za zabrinutost. Mislim da je ovo politički spin Andreja Plenkovića. Žao mi je što njegovi poslušnici slijepo slijede velikog vođu. To se ne radi, to se ne radi ako si vladajući prema oporbi. Ima instrumenata i alata za fajt s oporbom, ali na taj način, to je ne ispod koljena nego ispod gležnja", kazao je Hajdaš Dončić za RTL Danas.

Komentirajući izvješće SOA-e koje je dobio, Hajdaš Dončić je kazao da se u njemu ne spominju vanjski utjecaji.

'Zatražio sam izvješće SOA-e o jučerašnjim navodima gospodina Plenkovića jer moram napomenuti da je Ustav članak 3. i 6. koji govori o višestranačju Biblija države. Tražim izvještaj da li je to točno što govori premijer Plenković da postoje strane sile, agenture, zaklade, koje financiraju ili utječu na rat hrvatskih političkih stranaka. To je suprotno Ustavu. Nakon što ću dobiti izvješće bit će procjena hoćemo li ga pozvati na zatvorenu sjednicu odbora. Jedini način da se raščisti ta priča je da li Plenković ima neka saznanja. Možda se ujutro probudio, nešto konzumirao preko noći čudno pa mu je nešto otišlo u lijevo ili desno. Ako dođe do sjednice on će na nju biti pozvan. On je za mene pukao kao patkica, čudno je ovo što radi", kazao je Hajdaš Dončić.

Kazao je i kako je 'pukao kao patkica' najnormalniji politički žargon.

Komentirao je i vidi li u današnjim izjavama da HDZ upire prstom u predsjednika republike.

'Vjerojatno je njima jedna od meta i predsjednik. Predsjednik ne stoji iza oporbe. U kakvom sam kontaktu osobno s njim? Kad se čujemo ne razgovaramo o politici. Ima svoje stavove i odgovara za svoje postupke. Nije član niti jedne političke stranke', kazao je Hajdaš Dončić.