'udružena operacija'

Klubovi zastupnika lijeve oporbe premijerovu izjavu nazvali skandaloznom

11.10.2022 u 15:16

Bionic
Reading

Klubovi zastupnika SDP-a, zeleno-lijevog bloka te Centra i GLAS-a ocijenili su u utorak skandaloznom izjavu premijera Andreja Plenkovića kojom insinuira kako je zahtjev oporbe da se rasvijetli pljačka u Ini operacija orkestrirana izvana

U priopćenju navode da Plenković paušalno tvrdi kako je potrebno istražiti koliko je ta "operacija" samo unutarnja, a koliko vanjska, te ih zanima kako "paranoični" premijer namjerava istražiti oporbeno djelovanje.

"Hoće li možda nazvati glavnu državnu odvjetnicu kako je to već znao činiti, kada je nakon spektakularnog tjedna uhićen ministar Horvat ili kada je tražio informacije o izvidima koje DORH provodi nad ministrom Paladinom?" Ili će možda na oporbu nahuškati policiju i SOA-u?", pita lijeva oporba.

Napominju da je njihov posao propitivati, kritizirati, predlagati i nuditi dobre politike i rješenja za bolji život građana te dodaju da ih u tome nitko neće zaustaviti. Onemogućavanje političkog djelovanja i pokušaj gušenja slobode misli koje Plenković "provodi osobno svojim izjavama i postupcima" nazvali su autokratskim elementima.

Ustvrdili su da ih premijer time neće zastrašiti, nego još više ojačati u razotkrivanju kontinuiranog kriminala povezanog s HDZ-om i njegovim članovima. "Vratimo fokus na bitno. U Ini se dogodila pljačka stoljeća u režiji HDZ-a", istaknuli su klubovi lijeve oporbe.

Priopćenje su potpisali predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Peđa Grbin, predsjednica Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka Sandra Benčić te predsjednica Kluba zastupnika Centra i GLAS-a Ana Mrak Taritaš.

  • +9
Oporba o promjenama Ustava Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic