stranačko predsjedništvo

Plenković: Bitno je da se sve vezano uz INA-u rasvijetli, a oporba ima udruženu operaciju, pjeva pjesmice i želi srušiti Vladu

10.10.2022 u 19:29

Bionic
Reading

'Nastavak aktivnosti DORH-a, USKOK-a, policije, bitno je da se sve vezano uz INA-u rasvijetli. Naravno da smo komentirali i izjave oporbenih političara koji odmah apriori znaju o čemu se radi i dalje optužuju Vladu i HDZ, što naravno nije slučaj', komentirao je nova uhićenja u aferi INA-a premijer Andrej Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a

Plenković je dodao, kako 'ova afera ima imena i prezimena'.

'Nama je u interesu da sve rasvijetli i da oni koji to trebaju biti, budu kažnjeni', rekao je Andrej Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a, javlja N1.

Na pitanje jesu li ga iznenadila današnja uhićenja, odgovorio je: 'Ja nemam nikakva saznanja o tome. Mi smo Vlada koja ne zna što su to izvidi, koje su aktivnosti USKOK-a, DORH-a, policije, oni neovisno rade svoj posao. Te aktivnosti su tajne, gdje će to sve skupa dalje dovesti zaista ne znam, ništa me ne iznenađuje.'.

Plenković je dodao kako im je u interesu borba protiv korupcije, kriminala i da oni koji su počinili kazneno djelo za to i odgovaraju.

'Mi se borimo protiv korupcije i kriminala', rekao je.

Dodao je da 'oporba ima svoje pjesmice'.

Ponovio je stav da je oproba istragu o plinskom biznisu u Ini iskoristila za igrokaz u Hrvatskom saboru s ispitivanjem bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića "gdje bi se stvorila nekakva slika i predtekst za rušenje Vlade".

"To uopće nema nikakve dileme, to je sve orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska. To je jedino pitanje o kojem još trebamo malo detaljnije povijesti računa, ali i to ćemo ispitati", rekao je.

Oporba je neodgovorna i bez ikakve ideje za hrvatsko gospodarstvo, rješavanje socijalnih i razvojnih pitanja, naglasio je premijer Plenković. Oporba "ima nekoliko pjesmica – da je HDZ jednako lopovi, kriminalci, banda, zločinačka organizacija", pri čemu su sada "dodali i novi okvir – izdajnici veleizdajnici, kvislinzi", dodao je.

"Oni nemaju ideje ni o čemu, jedino o čemu imaju ideju da su umreženi, povezani i da hoće lijepiti etikete nama i rušiti Vladu. Kad ne mogu dobiti na izborima onda hoće kreirati neko ozračje", rekao je Plenković navevši SDP, Most i Domovinski pokret.

"Prema tome, imamo jednu udruženu operaciju - to nije nikakva teorija urote, samo gledajte što govore i kako govore", rekao je.

Za razliku od njih, naglasio je Plenković, Vlada je ozbiljna i ima ozbiljne rezultate – gospodarske, socijalne, razvojne, europske, međunarodne. "To je velika razlika i to je taj ključ. Sjest će to ljudima do idućih izbora opet", zaključio je.