NAPLATNE KUĆICE U VRGORCU

HAC poslušao Kosoricu i poništio natječaj

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.08.2011 15:49
  • Objavljeno 29.08.2011 u 15:44
Otvaranje dionice Ravča-Vrgorac 10

Otvaranje dionice Ravča-Vrgorac 10

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Dan nakon što je premijerka to od njih zatražila Hrvatske autoceste (HAC) poništile su natječaj za zapošljavanje blagajnika na naplatnoj postaji u Vrgorcu

'Hrvatske autoceste d.o.o. poništile su natječaj za zapošljavanje deset blagajnika na naplatnoj postaji Vrgorcu', jedina je rečenica u današnjemu HAC-ovu priopćenju.

Premijerka je jučer zatražila poništenje natječaja zbog, kako je priopćio vladin Ured za odnose s javnošću, rasprava u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje.

Mediji su početkom kolovoza pisali da je prilikom natječaja i zapošljavanja blagajnika na naplatnoj postaji u Vrgorcu na novoj dionici autoceste Zagreb-Dubrovnik prekršen zakon i preporuka komisije za zapošljavanje. Uprava HAC-a navodno pri zapošljavanju blagajnika na postaji nije poštovala izbor stručnog povjerenstva koje je sastavilo listu kandidata, među kojima je bilo i nekoliko hrvatskih branitelja, nego je zaposlila osobe s političkim vezama.

Po dokumentaciji kojom raspolažu mediji, povjerenstvo za zapošljavanje sastavilo je rang-listu kandidata na kojoj su prvih deset mjesta zauzeli hrvatski vojni invalidi, branitelji ili djeca poginulih branitelja. No, posao su navodno dobili kandidati koji su na listi bili od 15. do 76. mjesta, a jedna je osoba zaposlena iako se uopće nije javila na natječaj.

U HAC-u su medijima tada odgovorili da su na naplatnoj postaji Vrgorcu na radno mjesto blagajnika zaposlili deset novih radnika na temelju jedne jedinstvene odluke o izboru kandidata te da svi zaposleni radnici, među kojima ih pet ima status branitelja, zadovoljavaju uvjete.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!