OSIJEK IZABRAO VRKIĆA

Gubitnik Bubalo i pobjednik Šišljagić u stožeru pjevali 'Inati se Slavonijo'

03.06.2013 u 00:30

Bionic
Reading

Kad su u stožer HDSSB-a stigli Krešimir Bubalo, od večeras bivši osječki gradonačelnik i Vladimir Šišljagić,koji je ponovno izabran za osječko-baranjskog župana, stranački su ih kolege burno pozdravili, a stožerom se orila pjesma 'Inati se Slavonijo'.

Pogledajte tko je osvojio županske pozicije u drugom krugu izbora

Brojni okupljeni novinari čekali su njihov dolazak, posebice zbog izjave Krešimira Bubala koji je u drugom izbornom krugu izgubio od nezavisnog Ivice Vrkića kojega su podržavali SDP, HNS i HSU.

Bubalo je rekao da poštuje volju birača te da čestita pobjedniku. Dodao je kako će kao stranka koja ima najviše mandata u Gradskom vijeću nastaviti raditi kao i prošle četiri godine.

Na upit kako ocjenjuje kampanju, rekao je kako će vrijeme neke stvari jasnije pokazati.

Čestitke pobjedniku Ivici Vrkiću uputio je i Vladimir Šišljagić, novi-stari osječko-baranjski župan.

Kazao je 'birači su tako htjeli i mi to poštujemo'.

'Bubalo, znaj svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj'

Nestranački kandidat koalicije SDP-HNS-HSU Ivica Vrkić, koji je pobijedio na današnjim izborima za novog osječkoga gradonačelnika izjavio je večeras kako su izbornom pobjedom 'dobili mandat, i veliku odgovornost'.

U izjavi medijima, u svome izbornom stožeru, Vrkić je zahvalio biračima te kazao da će, nakon kampanje, još ozbiljnije i odgovornije raditi svoj posao u korist građana. Istaknuo je kako više neće biti podjela 'na naše i njihove' te pozvao one koji će ubuduće biti u oporbi 'da nastave zajedno raditi, jer se jedino tako nešto može napraviti'.

Gradonačelnici iz drugog izbornog kruga

Zaposlenicima u gradskoj upravi i gradskim poduzećima Vrkić je poručio 'neka mirno spavaju' te da ih 'neće proganjati', ali očekuje 'da njihovi šefovi ponude mandate na raspolaganje'. Dodao je kako "nitko neće dobiti otkaz, osim onih koji ne budu radili".

Predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan zahvalila je biračima, poručivši kako "uz pravog čovjeka i vrijedan rad pobjeda ne može izostati", a predsjednik osječkog HNS-a Zoran Ranđelović ocijenio je kako je ovo 'pobjeda građanskog i urbanog Osijeka'.

Nositelj Nezavisne liste Anto Đapić, koji je u drugom krugu podržao Vrkića, kazao je kako je bilo najvažnije da se u drugom krugu ne dopusti podjela birača na lijeve i desne te kako vjeruje da će Vrkić biti čimbenik kohezije i okupljanja u Osijeku.

Nositelj kandidacijske liste grupe birača Miroslav Šimić, koji je također u drugom krugu podržao Vrkića, izrazio je zadovoljstvo što je njegova lista 'sudjelovala u otporu prema bahatom i nezakonitom ponašanju u gradu Osijeku' te kako ovaj izborni rezultat "nije samo promjena čovjeka, već promjena politike'.

Okupljeni u Vrkićevom izbornom stožeru govornike su pozdravljali burnim pljeskom i skandiranjem 'Bubalo znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj'.