TRZAVICE U KOALICIJI

Grmoja oštro odgovorio Beljaku zbog kritike Vlade i napao HSS

10.04.2016 u 19:30

Bionic
Reading

Nakon što je gostujući u emisiji Nedjeljom u dva novi predsjednik HSS-a Krešo Beljak prozvao Vladu RH, promptno mu je putem Facebooka odgovorio Nikola Grmoja iz Mosta optužujući ga te tražeći od njega odgovor kako dovodi pod pitanje legitimitet premijera, a u Saboru mu daje podršku

Novi šef HSS-a Krešo Beljak gostujući na HRT-u kritizirao je aktualnog premijera te Domoljubnu koaliciju. Među ostalim, kazao je kako je loša komunikacija između Domoljubne koalicije i Mosta najveći problem u vladajućoj koaliciji.' Ako se nešto ne promijeni ova Vlada neće izdržati ni do jeseni - trenutno rade samo na podjeli fotelja. 'Ova vlada malo ili nikako ne radi na reformama. Postoje pokušaji, ali oni sliče na pokušaj liječenja kuge u 16. stoljeću kad su liječnici oboljelima puštali krv - jer bolje nisu znali', kazao je. Premijer Tihomir Orešković, dodao je - nema politički legitimitet. 'On je eminentni menadžer, ali političar nije. Možda nešto i napravi, ako se okruži sposobnim suradnicima. Želim mu sreću', kazao je Beljak. 

Ubrzo mu je odgovorio Grmoja iz Mosta: 'Gospodinu Beljaku poručujem da mu neće uspjeti oslabiti poziciju Mosta i našu želju za istinskom promjenom. Istom onom promjenom koja je srušila njegovog prijatelja Jambu i koju je njegova stranka, nekad veliki HSS, propustila napraviti, postavši sićušni saveznik velikih stranaka i tuđih interesa. Smatram skandaloznim i da tako žestoko napada premijera u vrijeme dok je njegova stranka formalno u Domoljubnoj koaliciji. Znamo da gospodin Orešković nema tako impresivan CV kao on i Jambo, ali ipak bi mu trebao pružiti barem deklarativnu podršku. Što se tiče političkog legitimiteta premijera on ga crpi iz ruku koje mu daju podršku u Hrvatskom saboru, a jedna od tih ruku je i HSS-ova. Vrijeme je da Beljak i HSS objasne kako mogu davati podršku premijeru u Saboru, a onda u pitanje dovoditi njegov legitimitet', napisao je Grmoja na Facebooku.

Grmoja nije ostao dužan ni Beljakovoj stranci. 'Još mogu shvatiti da se Krešo Beljak vadi na loše društvo kada je u pitanju pravomoćna osuđujuća presuda za provale u automobile, makar je s tadašnjih 28 godina morao biti dovoljno zreo da rasudi koliko je to loše. No, moram primijetiti da Krešo Beljak očito i dalje voli loše društvo pa nas napada po receptu svog stranačkog kolege Jambe. Prvo je Beljak krenuo s pričom kako je on gradonačelnik velikog Samobora, a mi smo tamo neki bezveznjaci iz malenog Metkovića, pritom nadasve slučajno zaboravivši spomenuti da je on na vlast došao uz pomoć SDP-a, dok je Most autentična priča boraca protiv postojećeg establišmenta, borba ljudi koji su lokalne moćnike pobijedili sami. Ne znam je li gospodin Beljak svjestan da je njegovom stranačkom kolegi Jambi potvrđena optužnica USKOK-a i da je u tijeku suđenje zbog 666.000 kn gradskog novca za koji je oštetio našu skromnu gradsku blagajnu', zapisao je.