šalje i knjigu

Grmoja: Nije Hrebaku do LGBT zajednice nego do peglanja imidža. Želi biti drag i mio medijima kad se već ne može prodati kao neovisan i samostalan

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 05.07.2021 17:01
  • Objavljeno 05.07.2021 u 15:59
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Saborski zastupnik Nikola Grmoja u novom se statusu na Facebooku obrušio na HSLS-ovca Darija Hrebaka. Grmoja je posljednjih dana u centru zanimanja javnosti jer su ga između ostaloga organizatori zagrebačke Povorke ponosa prozvali da je svojim izjavama doprinio pojedinačnim incidentima i napadima na pripadnike LGBT zajednice

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak poslao je čelnicima Mosta Boži Petrovu i Nikoli Grmoji na adresu sjedišta stranke u Metkoviću primjerak djela Maxa Webera 'Politika kao poziv', u kojem se ističe važnost političke odgovornosti, u skladu s kojom političari moraju voditi računa o svojim postupcima.

'Vidim da je u hajci na moje slobodno djelovanje i slobodu govora kao saborskog zastupnika posebno aktivan žetončić Dario Hrebak. U nemogućnosti da pojasni vlastitom članstvu i malobrojnim biračima zašto je postao Plenkovićeva liberalna marioneta, Hrebak se sada u javnosti pokušava prikazati kao napredan i slobodoljubiv jer je od te iste javnosti prezren i prokazan kao politički prevarant prvog stupnja. Nije Hrebaku do LGBTIQ+ populacije, već do peglanja imidža', napisao je Grmoja.

Mostovac je poručio da je žeton Hrebak preko njegovih leđa odlučio biti medijima drag i mio kad se već ne može prodati kao neovisan i samostalan. Naime za svoje političko djelovanje, nadovezuje, Hrebak u svakom trenutku mora tražiti dozvolu svog političkog domaćina Andreja Plenkovića.

'Tako je Hrebaku vjerojatno i ove napade na mene odobrio njegov pravi šef koji je HSLS, nekad moćnu stranku, uz svesrdnu Hrebakovu pomoć pretvorio u HDZ-ovu liberalnu podružnicu. Apsolutnu ovisnost o Andreju Plenkoviću Hrebak je pokazao kad je odbio Mostovu inicijativu o ukidanju članarine HGK-u. Prvo je rekao da će podržati Mostov prijedlog, a potom je pozvan u Banske dvore te je navučen za uši uz poruku kako mu slično više ne smije pasti na pamet jer ga na sljedećim izborima u Saboru više neće biti', piše Grmoja na Facebooku.

Od tada je, navodi zastupnik Mosta, Hrebak miran i poslušan da ne bi naljutio svog pravog šefa Plenkovića.

'Da je Hrebaku doista do iskrenog bavljenja politikom, onda bi se kao pravi liberal zauzeo za prava poduzetnika kojima Andrej Plenković prijeti oduzimanjem potpora ako se ne cijepe. Takvu protuustavnu i protuzakonitu rabotu 'liberal' Hrebak očito podržava, kao što je podržao i totalitarističke promjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima su policiji dane ovlasti ulaska u privatne stanove građana', poručuje Grmoja.

S obzirom na to da se Hrebak u svom djelovanju radije 'outa' kao Plenkovićeva pudlica, nego da brani principe liberalnog društva, Grmoja će mu poslati knjigu liberalnog ekonomista i dobitnika Nobelove nagrade Friedricha Augusta Hayeka 'Put u ropstvo'.

U toj knjizi, objašnjava Grmoja, pronaći će sve ono što on kao 'liberal' i marioneta HDZ-a ne provodi, a trebao bi ako se želi predstavljati liberalom. Također, možda ga ta knjiga, dodaje, potakne da izađe iz HDZ-ovog ormara i dokine robovlasnički status svoje stranke.

'U knjizi će naći i posvetu s jednim prvorazrednim citatom Vlade Gotovca: 'Onaj tko ne može pomoći sebi, tko ne može očuvati svoju osobu i njeno dostojanstvo, taj ne može ništa dobro učiniti za svoj narod.' Prije nego komentira druge stranke, uključujući Most koji je svoje mandate dobio pošteno i vlastitom snagom, neka Dario Hrebak najprije pomogne sebi i izađe samostalno na izbore. Ovako je samo žalosni eksponent takozvanog liberalizma u koruptivnim rukama HDZ-a', zaključio je objavu mostovac.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!