MOST ŽELI IZBORE

Grmoja: Dogodilo se veliko razotkrivanje, Plenković treba dati ostavku!

07.06.2017 u 10:08

Bionic
Reading

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja nije želio potvrditi hoće li danas tražiti samoraspuštanje Sabora. Poručuje: Na potezu je Andrej Plenković kojeg poziva da da ostavku

'To ćemo vidjeti, imamo sastanke. Bitno je naglasiti da je potez na premijeru. Cijelo vrijeme je tvrdio da ima većinu, da može raditi što ga je volja. Cijelo vrijeme mantra o stabilnosti, a on je taj faktor nestabilnosti. Srušio je Vladu, a u pozadini se događa nešto oko Agrokora, a ne znamo tko vuče poteze. Vjerojatno će biti stanke prije sjednice s obzirom na trenutnu situaciju, a onda idu pitanja premijeru. Mislim da će biti jako zanimljivo', kazao je Grmoja za N1.

Kaže da je žalosno što je premijer srušio Vladu i kasnije nudio brda i doline stranci koja je pokrenula opoziv ministra Marića samo da sačuva stolicu.

'Dogodilo se ono veliko razotkrivanje o kojemu je Plenković govorio. Odlazi Vrdoljak koji je rekao da ja lažem kada sam govorio da će HNS ići s HDZ-om. Plenkoviću je bilo samo bitno da pokuša sastaviti neku većinu. Vjerojatno od obećanja koja je dao HNS-u ne bi bilo ništa. Tako je bilo i s nama. Ovakav HDZ s Plenkovićem na čelu ne može s nikim surađivati', smatra Grmoja.

Na pitanje je li Most nezahvalan partner kao što mnogi tvrde odgovorio je: 'S nama se sve da dogovoriti. Svi ministri su cijelo vrijem govorili da je suradnja korektna. Činjenica je da nećemo prešutjeti na stvari na koje jednostavno ne možemo zatvoriti oči. Ne može nas se kupiti nekim obećanjima. Mislim da hrvatsku politiku mijenjamo nabolje.'

  • +9
Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Grmoja tvrdi da bi najbolje bilo da premijer ispriča javnosti i da podnese ostavku jer je učinio nešto slično kao i Karamarko kada je najavljivao većinu. Prema riječima Grmoje Most je spreman za eventualne prijevremene parlamentarne izbore unatoč rezultatima na lokalnim.

'Ne vidim da mi imamo nekakvih problema. U utvrdama HDZ-a ušli smo u drugi krugu. Uvjeren sam da bismo sada postigli još bolje rezultate. Negdje smo im bili i jako blizu.'

Hoće li Most podržati eventualno samoraspuštanje Sabora? 'Rekao sam da mislim da je ključni potez na premijeru, da on mora objasniti. Evo, i neki HDZ-ovci vele da su mu slijepo vjerovali. Mislim da on prvo mora javnosti objasniti što je radio kroz cijelo vrijeme. Nikad nismo gledali što je u interesu Mosta. Nakon prve vlade nama su najviše pasali izbori odmah, ali smo procijenili da nije dobra praksa ići na izbore na ljeto. Mi se nemamo čega bojati. Mislim da ćemo napraviti izvrsne rezultate', rekao je Grmoja.