'presvlače se kaputi'

Grmoja: Covid potvrde besmislene su od samog početka

20.01.2022 u 14:31

Bionic
Reading

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja izjavio je u četvrtak da su covid potvrde besmislene od samog početka, ustvrdivši da one nisu epidemiološka mjera i nemaju znanstvenih utemeljenja, pa su se sada počeli "presvlačiti kaputi i mijenjati šeširi"

"Počeli su se presvlačiti kaputi i mijenjati šeširi... ono što je narod rekao potpisima za referendum i ono što ozbiljna struka govori mjesecima sada će početi govoriti mnogi, da covid potvrde nisu epidemiološka mjera i nemaju znanstvenih utemeljenja", poručio je Grmoja i podsjetio kako Most od početka govori da covid potvrde nemaju smisla jer i cijepljeni mogu širiti zarazu.

U slobodnom iznošenju stajališta u Saboru istaknuo je da Most nije nikada ni riječ rekao protiv toga da se ljudi cijepe, posebno stariji i imunokompromitirani, ali da isto tako ne dopušta da se "isključi zdrav razum".

Grmoja: Zdrav razum govori da moramo živjeti s virusom kao u prošlosti

"A zdrav razum odavno govori da se moramo vratiti normalnim životima i živjeti s virusom kao što je čovječanstvo živjelo sa svim virusima u prošlosti", naglasio je Grmoja.

Andreja Marić je u ime Kluba SDP-a od ministra zdravstva Vilija Beroša zatražila da donese strategiju borbe protiv omikrona, takozvani semafor mjera, navodeći niz problema u zdravstvenom sustavu.

Puno je bolovanja, zdravstveni djelatnici su iscrpljeni, nedostaje liječnika i sestara, kapaciteti za testiranje su ograničeni, broj umrlih raste, sustav je pred raspadom, troškovi su veliki, a Ministarstvo zdravstva i Stožer civilne zaštite stalno oklijevaju i kalkuliraju, kazala je Marić i upitala do kada će to biti tako.

Marijana Puljak je u ime Kluba Centra i GLAS-a najavila da će predložiti tematsku sjednicu saborskog Odbora za znanost i obrazovanje na temu Sveučilišta u Osijeku zbog brojnih afera koje, rekla je, srozavaju ugled tog sveučilišta te dovode u pitanje kvalitetu i stečene akademske titule.

Podsjetila je da je na tom sveučilištu doktorirao predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović sa svojim spornim radom, kao i niz osoba iz političkog i javnog života, te da je na upitnu kvalitetu ukazalo i stručno povjerenstvo Agencije za znanost i visoko obrazovanje.