gost dnevnika

Grbin o ministrici Tramišak: Ovo je bizarna situacija i nastup predsjednika Vlade je dosta bizaran

24.03.2022 u 20:40

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je prokomentirao situaciju oko ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak

S Grbinom je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago. On je kazao kako se iz premijerove izjave o ovom slučaju može iščitati da je ministrica jednom nogom na izlazu iz Banskih dvora.

"Mislim da dijelimo taj osjećaj. Složit ću se da je ovo bizarna situacija i nastup predsjednika Vlade je dosta bizaran", kaže Grbin. Grbin kaže da se inače prijetnje prijavljuju policiji, a ako se radi o prijetnjama oko posla prijavljuje se i neposredno nadređenom koji je u ovom slučaju premijer.

Ministrica će vjerojatno zbog ove bizarne situacije izaći iz Vlade, ali ostaju dva člana pod istragom, ustvrdio je Bago.

"Imamo sustav koji ne funkcionira. Nije uhićena samo gospođa Žalac, Uhićen je i čovjek koji je kroz SAFU trebao nadzirati kako se troše novci iz EU Fondova. Mi želimo da novac iz Fondova EU ide onima koji stvarno imaju dobre projekte, a ne najbržem prstu", kaže Grbin koji smatra da Hrvatskoj trebaju novi izbori. "Na kojima bi građani odlučili kome će dati povjerenje", kaže Grbin koji je duboko uvjeren da HDZ ne bi ponovno dobio povjerenje građana. 

"Ako idemo u rekonstrukciju Vlade, nećemo dobiti ništa. Dobit ćemo samo nova lica koja će nastaviti raditi isto kao njihovi predstavnici", rekao je Grbin.