nije ih prijavila

Nataša Tramišak potvrdila: Prijete mi sve više, kažu - bit će krvi do koljena

22.03.2022 u 18:46

Bionic
Reading

Ministrica Nataša Tramišak potvrdila je za Jutarnji list da dobiva prijetnje.

'Nažalost ne mogu reći da priča o prijetnjama koje dobivam, a što je objavio tjednik Nacional, nije istinita. Do mene već mjesecima dolaze neizravne prijetnje, i to sve zbog mojih poslovnih odluka na mjestu ministrice regionalnog razvoja i fondova EU. Posljednju od njih, '...vidim tu će biti krvi do koljena...' prenio mi je jedan gospodin, kojeg ovom prilikom ne bih imenovala, a koji je u Ministarstvu bio u siječnju ove godine', kaže za Jutarnji list ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Problemi za ministricu Tramišak počeli su kad je odlučila da neće produljiti ugovor za informatički sustav eFondovi tvrtki Omega Software te da će ga dodijeliti Financijskoj agenciji, dodaje Jutarnji.

Ni jedna od tih prijetnji nije, kaže, njoj ni osobno, a ni izravno upućena, stoga ih nije ni službeno prijavila nadležnim institucijama.

O prijetnjama, kaže, nije razgovarala ni s premijerom Andrejem Plenkovićem, ali je situaciju u kojoj se nalazi podijelila s brojnim prijateljima i poslovnim suradnicima. Za svoje tvrdnje, kaže, ima i nekoliko svjedoka koji su ili bili na tim sastancima na kojima su joj prenesene takve poruke ili su ih prenosili sami.