marijo čačić

Gradonačelnik Knina ususret Oluji: Svake godine imamo tu istu diskusiju

31.07.2023 u 21:11

Bionic
Reading

Središnja svečanost Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja održat će se 5. kolovoza na nogometnom stadionu u Kninu s početkom u 9,40 sati. Proslavu je najavio i gradonačelnik Knina Marijo Čačić

Organizacijski odbor za obilježavanje 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja pozvao je u ponedjeljak branitelje i građane da u što većem broju dođu 5. kolovoza na svečanost u Knin. Središnja svečanost Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja održat će se 5. kolovoza na nogometnom stadionu u Kninu s početkom u 9,40 sati predajom prijavka predsjedniku Republike Zoranu Mlanoviću, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić.

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Cijeli program proslave pročitajte NA OVOM LINKU.

Reporter Dnevnika Nove TV javio se iz Knina, gdje je razgovarao s gradonačelnikom Marijom Ćaćićem.

Što se tiče obilježavanja obljetnice Oluje, Ćaćić kaže: 'U Kninu imamo središnju nacionalnu proslavu, obilježavanje tog velikog, trostrukog praznika, Dana pobjede i domovinske i zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Jako nam je drago da je ta središnja proslava upravo ovdje, gdje je najprimjerenije da ona bude. Očekujemo da sve protekne lijepo i da dostojanstveno obilježimo taj nama najznačajniji događaj.'

  • +10
Najava proslave obljetnice Oluje u Kninu Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Komentirao je i kako u organizaciji uvijek nekome nešto ne bude po volji, ali i dodao da se neki detalji još uvijek bruse. Reporter Jurič kazao je kako neki branitelji negoduju jer im se, kažu, ograničava dolazak te da im se traže akreditacije. 'Svake godine imamo tu istu diskusiju. Uvijek sam zastupao da se treba otvoriti Dinarino igralište na kojem se obilježava ta središnja proslava, da se treba potpuno otvoriti prema građanima, prema našim braniteljima, koji su zaslužni što smo mi danas uopće ovdje'.

'S druge strane, postoji bojazan osoba koje su u sigurnosnom sustavu, koje se brinu o sigurnosti najviših dužnosnika - na taj dan ovdje u gradu Kninu borave sve tri glave vlasti, predsjednik države, predsjednik Sabora i Predsjednik Vlade. Trebamo razumjeti i njihov aspekt cijelog problema', zaključio je Ćaćić.