PREDUHITRIO MESIĆA I SANADERA

Gradonačelnik Biograda prvi Hrvat kod Obame

12.03.2009 u 14:59

Bionic
Reading

Gradonačelnik Biograda Ivan Knez zasigurno je prvi Hrvat koji će se službeno sastati s 44. predsjednikom SAD-a Barackom Obamom.

Knez je poziv novog američkog predsjednika dobio ovih dana putem službenog protokola, prije predsjednika Mesića i premijera Sanadera, kao dogradonačelnik svjetske organizacije “Gradonačelnici za mir” koja okuplja 2800 gradova iz cijelog svijeta, piše Slobodna Dalmacija

Susret s prvim američkim tamnoputim predsjednikom dogovoren je za 9. svibnja u Ovalnom uredu Bijele kuće u Washingtonu, samo dan nakon redovitog sastanka Izvršnog odbora organizacije “Mayors for Peace”, koja se ovaj put održava u New Yorku.

- Za službeni prijem kod predsjednika SAD-a, na koji su pozvani svi članovi Izvršnog odbora, treba ponajviše zahvaliti Michaelu Bloombergu, gradonačelniku New Yorka i članu Izvršnog odbora udruge “Gradonačelnici za mir”.

Bloomberg je poznat kao osobni prijatelj Baracka Obame koji ga je na putu do Bijele kuće svesrdno podupirao, kazao je Knez ne skrivajući pritom da poziv prvog čovjeka najmoćnije države na svijet doživljava kao osobitu čast i veliko priznanje.