MAKLJAŽE S GARAŽOM U DUBROVNIKU

Grad gubi milijune zbog Šuičinih štetnih ugovora

17.06.2009 u 15:06

Bionic
Reading

Potezi bivše dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice gradski će proračun još godinama olakšavati za višemilijunske sume. Novi gradonačelnik Andro Vlahušić iznio je detalje ugovora između Grada Dubrovnika i Midia grupe za javnu garažu na Ilijinoj glavici

Naime, prema tom štetnom ugovoru Grad se obavezao pokriti sve gubitke, a eventualne dobitke Dubrovnik dijeli s Midia grupom. Budući da dobitaka nema, jer je garaža sagrađena nefunkcionalno, bez liftova i adekvatnih pješačkih pristupa centru grada, Dubrovnik će godinama morati pokrivati debeli minus.

'Prema financijskom planu tvrtke Ragusa parking, koja vodi poslovanje garaže, ove godine gubitak će biti oko 6 milijuna kuna. Sljedeće godine se povećava na 7 milijuna kuna, a 2011. i 2012, kada na naplatu dolaze i glavnice, projicirani gubici bi trebali biti 12 i 13 milijuna kuna', istaknuo je Vlahušić. Ukupno dolazimo do stavke od 38 milijuna kuna koje bi gradski proračun za njegova mandata trebao izdvojiti za pokrivanje rada jedinog velikog projekta koji je Dubravka Šuica za vrijeme svojeg vladanja realizirala, ali očigledno na štetu svih građana, jer je potpuno nelogično da jedna strana pokriva gubitke, a u eventualnom prihodu sudjeluju obje strane.

No bez obzira na očigledne nepravilnosti u Šuičinu radu, Vlahušić ne misli podnijeti nikakvu prijavu. 'Neću biti tužibaba ni poduzimati mjere za osobnu odgovornost. Pokušavamo naći nekakvo rješenje da ne opteretimo proračun koji je ionako prenapuhan te će morati biti manji za 109 milijuna kuna', istaknuo je Vlahušić.

Na sastanku su predstavnici Midia grupe istaknuli da je stvarni trošak investicije 23,8 milijuna eura, a ne 17,9 milijuna eura. No bivša gradska uprava nije prihvatila takvu specifikaciju troškova. Vlahušić je od Midia grupe tražio sve troškove na uvid, piše Večernji list.