NASTAVAK KAMPANJE

Grabar-Kitarović u Karlovcu zapjevala hit Doris Dragović i poručila: Okupimo se kao što nas je okupio Tuđman

27.12.2019 u 17:29

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović u Karlovcu je održala predizborni skup uoči drugog kruga predsjedničkih izbora.

Grabar-Kitarović pozvala je građane Hrvatske da izađu na izbore i u drugom krugu 5. siječnja 2020. te je rekla da je u njezina poruka u drugom krugu predsjedničkih izbora – okupimo se, piše dnevnik.hr.

'Okupimo se kao što smo se okupili početkom '90-ih godina. Okupimo se kao što nas je okupio prvi hrvatskih predsjednik dr. Franjo Tuđman. Okupimo se u svehrvatskoj pomirdbi. Okupimo se oko najvažnijih hrvatskih vrijednosti, za jaku i bolju Hrvatsku', poručila je.

'Prije nego što vam svima pružim ruku i osobno zahvalim na svemu što ste učinili u kampanji, pozivam još jednom sve birače, članove, simpatizere HDZ-a i ostalih partnerskih stranaka, pozivam sve građane da u drugom krugu biraju pravu Hrvatsku. Na čelu takve Hrvatske imat ćete svoju predsjednicu, a ta će predsjednica imati vas. Okupimo se za Hrvatsku koja zna', rekla je Kolinda Grabar-Kitarović ta na kraju skupa u Karlovcu s još nekoliko HDZ-ovaca, među kojima su bili i ministri Oleg Butković i Tomislav Ćorić, otpjevala pjesmu Doris Dragović 'Dajem ti srce'.

Kolinda Grabar-Kitarović u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik županijskog ogranka HDZ-a Karlovačke županije Damir Jelić okupljenima je rekao da u drugom krugu biramo između ''mi ili oni' s jedne strane i s druge Kolindu Grabar Kitarović koju karakterizira uključivost' te je istaknuo da je to njezin 25. posjet Karlovačkoj županiji u pet godina mandata.

Predložio je zato da se za usporedbu prebroji gdje je u svojem premijerskom mandatu po Hrvatskoj bio njezin protukandidat, te je više puta naglasio da je Franjo Tuđman bio prvi hrvatski predsjednik, a Kolinda Grabar-Kitarović prva hrvatska predsjednica, koja će ponovno pobijediti da bi 'zaokružila dekadu'.

Kasnije je u izjavi za novinare rekao da bi glasači Miroslava Škore u drugom krugu mogli biti presudni. Sportskim žargonom poručio je da je odigrano samo prvo poluvrijeme te da je on uvjeren da će u Karlovcu, Karlovačkoj županiji i cijeloj Hrvatskoj pobijediti 'kontinuitet'.

'Prirodno je da narod želi novine, ali sada se u drugom krugu bira između nečega što je pod navodnicima staro, predsjednica, i nečeg što je prastaro, a to je bivši premijer. Prepoznat će to narod', zaključio je Jelić.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…