državni posjet

Grabar Kitarović u Alberti završila turneju po Kanadi

16.05.2019 u 21:10

Bionic
Reading

Susretom s predsjednikom vlade pokrajine Alberte Jasonom Kenneyem, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je državni posjet Kanadi, priopćio je u četvrtak predsjedničin ured

Grabar-Kitarović je ponovila kako hrvatska zajednica u Kanadi predstavlja snažnu sponu i ima potencijala za unapređenje suradnje, posebno u gospodarstvu.

"Naši međusobni, gospodarski i znanstveni odnosi su osobito snažni s pokrajinom Albertom, a suradnja na području znanosti i obrazovanja iznimno je važna za razvoj sveukupnih odnosa između Hrvatske i Kanade. Izražavam zadovoljstvo što je takva suradnja s pokrajinom Albertom stalna“, rekla je predsjednica.

Spomenula je potpisane memorandume o suradnji između hrvatskog ministarstva znanosti i obrazovanja i ministarstva naprednog obrazovanja i tehnologije Alberte koji omogućuju izravnu suradnju institucija višeg obrazovanja i drugih institucija, razmjenu znanstvenih i tehnoloških informacija kroz razmjenu posjeta te provođenje zajedničkih znanstvenih istraživačkih projekata, stoji u priopćenju.