očuvanje stabilnosti

Grabar-Kitarović s Draganom Čovićem: Razgovaralo se o situaciju u BiH

25.07.2018 u 17:21

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se na radnom sastanku s hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, koji ju je izvijestio o trenutačnoj situaciju u BiH, kao i europskoj perspektivi BiH, priopćeno je u srijedu

Hrvati Bosne i Hercegovine će, unatoč tome što Izborni zakon nije promijenjen, nastaviti inzistirati na poštivanju ustavnog načela legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u Bosni i Hercegovini, istaknuo je Čović, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice. Čović je također naglasio kako će u poslijeizbornom razdoblju najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast.

Hrvatski član Predsjedništva BiH upoznao je između ostalog predsjednicu RH o inicijativi Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja UN Agende 2030, s predsjednicima susjednih zemalja, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji su isto tako potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji. Agendu 2030 Bosna i Hercegovina je, kao međunarodnu obvezu, preuzela 2015. godine.

  • +4
Dragan Čović Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako će Republika Hrvatska nastaviti pružati svoju punu i nedvojbenu potporu unutarnjem razvoju Bosne i Hercegovine, kao i napretku prema članstvu u Europskoj uniji i punoj aktivaciji MAP-a, navodi se u priopćenju.