POVRATAK U HRVATSKU POLITIKU

Grabar Kitarović predvodit će HDZ na euroizborima?

11.10.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Redoviti izbori za Europski parlament održavaju se krajem svibnja iduće godine, a predsjedništvo HDZ-a već je donijelo odluku o formiranju izbornog stožera. Učinili su to na preporuku Europske pučke stranke koja potiče svoje članice da skoro osam mjeseci prije izbora počnu pripreme, ali govori to i o važnosti koju HDZ pridaje tim izborima. Na čelu izvršnog stožera bit će glavni tajnik stranke Milijan Brkić, kao i za prošle izbore, piše Novi list

Još je zanimljivija činjenica, navodi Novi list, to da u HDZ-u već razmišljaju i o ljudima koje će kandidirati na europskim izborima. Bit će to uglavnom sadašnja postava njihovih europarlamentaraca: Dubravka Šuica, Davor Stier, Andrej Plenković i ostali, ali moguće je iznenađenje na prvom mjestu izborne liste. Kako neslužbeno doznaje Novi list, u tijeku su razgovori s Kolindom Grabar Kitarović, bivšom ministricom vanjskih poslova koja obnaša dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a.

'Naša je europska lista i na nedavnim izborima bila puno kvalitetnija nego SDP-ova, a tako će sigurno biti i u svibnju 2014. godine, makar išli i s istim kandidatima. Ali vode se razgovori s Kolindom Grabar Kitarović kako bi ona bila nositeljica HDZ-ove liste. S obzirom na njezin ugled u javnosti, u slučaju da pristane, bio bi to velik politički dobitak za HDZ', rekao je dužnosnik glavne oporbene stranke.

Ukoliko pregovori budu uspješni i Kolinda Grabar Kitarović ostvari dobar rezultat na euroizborima, u HDZ-u ne isključuju mogućnost da bi tada mogla biti i HDZ-ova kandidatkinja na predsjedničkim izborima 2014.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.